Димов поиска от мен да сменя директора

Реми Евар, председател на съвета на директорите на “Декотекс”

Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Как си обяснявате всичко това, което се случва в Сливен?

- Трудно е да си в САЩ и да се бориш срещу много добре организирана и със силни връзки групировка като АКБ. Те имат здрави връзки във всяка сфера на обществото и властта. Наистина е отчайващо. Ние успяхме да отнесем въпроса към различни политически органи, започвайки от американското посолство, министъра на правосъдието, както разбирам, и министър-председателят и вицепремиерът са добре осведомени за ситуацията при нас.

Смятате ли, че това, което стои в дъното на този случай, е някаква форма на корупция?

- Да, убеден съм, че именно това е в дъното на тази ситуация. Мога да задам само един прост въпрос - “АКБ Корпорация” като акционер с над 10% от капитала насрочи общо събрание на 31 май тази година. Впоследствие то бе отменено от сливенския съд. Отмяната бе оповестена чрез Държавен вестник, а после съдът все пак реши да приеме това събрание за законно, макар последното обнародване да е за отмяната му. Въпросът ми е как може да се легализира едно събрание, за което всеки знае, че е отменено?

Разговаряли ли сте с народния представител от СДС Иван Димов и искали ли сте нещо от него?

- Срещнах се с г-н Димов миналата седмица и го помолих единствено да престане да се намесва в случая.

Какво имате предвид?

- Получих предложение от г-н Димов, в което той предложи да реши проблема в наша полза, ако аз като акционер с най-голям дял от капитала първо уволня сегашния директор г-н Йовчев. Трябва да кажа, че получих това предложение нееднократно. Моят отговор на това предложение беше, че това не е работа на г-н Димов.

(Използвани са и въпроси на радио “Свободна Европа” - бел.ред. )

Реми (Рахамим) Евар е президент на “Хоум дайнамикс” (Home Dynamix) - американска компания занимаваща се с производство, внос и износ на килими и подови настилки. Има над 2000 центъра за продажба в САЩ и филиали в Южна Америка, Европа и Близкия изток.

Разговорите води Николай СТАЙКОВ

Все още няма коментари
Нов коментар

Още от Капитал