🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

ОББ и Сибанк започнаха обединението на клоновете

Първите три общи локации са в София, Банско и Севлиево

Първият общ клон на ОББ и Сибанк в София на бул. Мария Луиза е и с новото лого - това на Сибанк
Първият общ клон на ОББ и Сибанк в София на бул. Мария Луиза е и с новото лого - това на Сибанк
Първият общ клон на ОББ и Сибанк в София на бул. Мария Луиза е и с новото лого - това на Сибанк    ©  Сибанк
Първият общ клон на ОББ и Сибанк в София на бул. Мария Луиза е и с новото лого - това на Сибанк    ©  Сибанк
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

ОББ и Сибанк започнаха обединението на клоновете си, съобщиха от Сибанк, чийто собственик - белгийската банка KBC, купи ОББ. Сделката беше приключена на 13 юни с плащането на 610 млн. евро цена за ОББ и няколко небанкови дружества – лизинг, факторинг, управление на активи, и прехвърлянето на акциите на новия собственик.

Първите три общи клона обслужват клиентите на двете банки от тази седмица. Те се намират в София, Банско и Севлиево. От банките посочват, че през следващата година поетапно ще бъдат обединени всички техни обекти. Клиентите ще получават актуална информация в самите обекти, на телефоните за връзка и на интернет страниците на двете банки. В София общият клон се намира на бул. "Мария Луиза" в клон на ОББ. И в Банско, и в Севлиево общият клон е съществуващият клон на ОББ.

Критериите, по които е направен изборът на обединените клонове, са ефективност на работния процес и удобство за клиентите – добра и ключова локация, големина и разположение на клона и на самото помещение. Всички общи обекти ще бъдат обозначени с отличителни надписи Сибанк и ОББ.

След придобиването на ОББ двете банки продължават да съществуват и работят като две отделни банки до юридическото им сливане в началото на 2018 г. Тогава вече ще се предлагат еднакви услуги и продукти на клиентите и банката ще бъде една. Името й ще е ОББ, както беше съобщено след приключване на сделката.

Фокусът в дейността на обединената банка ще бъде върху гражданите и малките и средните предприятия.

Към момента двете банки имат и отделни управленски екипи, като някои от членовете на оперативния мениджмънт на Сибанк съвместяват позициите и в борда на ОББ. Главен изпълнителен директор и председател на управителния съвет и на двете банки е Петър Андронов, който е и мениджър на белгийската банково-застрахователна група за България. С придобиването на ОББ KBC стана най-голямата финансова група в България с 10 компании, покриващи пълния спектър от финансови услуги.

Общата инвестиция на KBC в България към момента възлиза на около 1.3 млрд. евро, като включва покупката на Сибанк през 2007 г., на ДЗИ през 2008 г. и сега на ОББ и другите няколко компании.

3 коментара
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • 1
    pmavrov avatar :-|
    mavro
    • - 1
    • + 1

    ОББ и Сибанк започнаха обединението на клоновете - искате да кажете съкращенията започнаха.
    Капитал не е нужно да сте толкова политически коректни.Кажете си нещата такива каквито са - още повече че това е задължителна стъпка за да има ефект от сделката.

    Нередност?
  • 2
    iliaivanov2012 avatar :-|
    iliaivanov2012
    • + 1

    Какво обединение ви гони?! Статията щеше да звучи далеч по-информативно, ако я бяхте кръстили "Затвориха 3 клона на СИБАНК".

    Нередност?
  • 3
    afm56553152 avatar :-|
    afm56553152

    Да бяха само 3 клона. Цялото управление поема ОБб навсякъде. Всички служители на Сибанк остават без работа. Затвориха клоновете и в Ямбол.

    Нередност?
Нов коментар