🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

В клоновете на ОББ вече се предлагат и продуктите на ДЗИ

Това е поредната стъпка от обединението й със Сибанк

Един от първите обединени клонове е този на бул. Мария Луиза, който е и с новото лого на банката
Един от първите обединени клонове е този на бул. Мария Луиза, който е и с новото лого на банката
Един от първите обединени клонове е този на бул. Мария Луиза, който е и с новото лого на банката    ©  Сибанк
Един от първите обединени клонове е този на бул. Мария Луиза, който е и с новото лого на банката    ©  Сибанк
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

В клоновете на ОББ вече се предлагат и продуктите на ДЗИ, съобщиха от банката. Това е поредната стъпка от обединението на Сибанк и ОББ, след като през август двете банки започнаха сливането на клоновете си. Собственикът на Сибанк и ДЗИ, белгийската банково-застрахователна група KBC, купи ОББ, като сделката беше финализирана на 13 юни с плащането на 610 млн. евро цена за ОББ и няколко небанкови дружества – лизинг, факторинг, управление на активи, и прехвърлянето на акциите на новия собственик.

След обединението на първите клонове в началото на септември беше обявено и че двете банки уеднаквяват таксите за теглене на пари и проверяване на баланс по сметка от банкоматите им за картодържателите и на двете банки.

Сега предлагането на продуктите на ДЗИ в клоновете и офисите на ОББ е поредната стъпка от сливането им. След придобиването на ОББ двете банки продължават да съществуват и работят като две отделни институции до юридическото им сливане в началото на 2018 г. Тогава вече ще се предлагат еднакви услуги и продукти на клиентите и банката ще бъде една. Името й ще е ОББ, както беше съобщено след приключване на сделката.

Застрахователните продукти, които се предлагат в ОББ, са от портфолиото на "ДЗИ Общо застраховане". Клиентите на банката могат да ползват застраховките на ДЗИ по ипотечни кредити, дебитни и кредитни карти, ОК карти, застраховки "Имущество", "Каско", "Гражданска отговорност", медицински застраховки при пътуване в чужбина. При имуществената застраховка по ипотечен кредит премията ще може да се плаща на равни месечни вноски без оскъпяване заедно с погасителната вноска по заема.

Застраховките по дебитни и стандартни кредитни карти, издадени от ОББ, както и по карти към ОК кредит от ОББ, са с разширен обхват от ДЗИ. Към възстановяването на разходи за преиздаване на лични документи, ако са изгубени или откраднати заедно с картата, се добавят и покрития за разходи за изгубени или откраднати при същото събитие ключове, както и разходите за замяна на външни брави. При сключване на "Гражданска отговорност" или "Каско" от ДЗИ в ОББ, ако плащането е на ПОС терминал с кредитна карта на банката, премиите могат да се плащат разсрочено на 6 или 12 месечни вноски без оскъпяване.

С покупката на ОББ KBC придоби и 60% от животозастрахователното дружество "ОББ Метлайф" от предишния собственик на банката, гръцката NBG. Към момента на приключване на сделката за ОББ през юни предстоеше да се реши бъдещето на "ОББ Метлайф", като двата собственика обмисляха въпроса. Към момента то е асоциирано дружество.

Общата инвестиция на KBC в България възлиза на около 1.3 млрд. евро, като включва покупката на Сибанк през 2007 г., на ДЗИ през 2008 г. и сега на ОББ и другите няколко компании.

Все още няма коментари
Нов коментар