НАСП дари 100 000 лева за подпомагане на болниците в битката срещу коронавируса

Въпреки негативното отражение върху жилищния сектор, членовете на Националната асоциация на строителните предприемачи дават своя принос в борбата с COVID-19

НАСП дари 100 000 лева за подпомагане на болниците в битката срещу коронавируса
НАСП дари 100 000 лева за подпомагане на болниците в битката срещу коронавируса
Имоти

Бюлетин на "Капитал" с мнения, данни и анализи за развитието на пазара на недвижими имоти в България и по света.

Националната асоциация на строителните предприемачи, която обединява водещи строително-инвестиционни компании, дари 100 000 лева на Министерството на здравеопазването за подпомагане на лечебните заведения, които се борят срещу коронавируса. Финансовата помощ, предоставена от асоциацията, ще бъде използвана за нуждите на болниците и медиците на първа линия.

"Като социално отговорна браншова организация, НАСП полага сериозни усилия за подпомагане на битката за здравето на населението. Въпреки негативното отражение върху жилищния сектор и последствията, които ще понесе всеки един от нас като участник на този пазар, всички членове на асоциацията се обединихме около необходимостта да окажем помощ на държавата в този тежък момент. Защото считаме, че сегашната ситуация изисква солидарност и подкрепа от всички", коментира Георги Шопов, председател на Националната асоциация на строителните предприемачи.

Членовете на НАСП заявяват готовност да съдействат с каквото е необходимо на местната власт. Те изразяват надеждата си, че чрез разумни и навременни решения, негативите за икономиката могат да бъдат овладяни и минимизирани. "Стремим се да бъдем един от отраслите, на които българската икономика ще може да разчита в този труден момент. Правим всичко възможно да запазим работните места, които сме създали и да не утежняваме допълнително икономическата ситуация в страната", заключва Георги Шопов.