🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Жан-Клод Трише влиза в борда на EADS

Бившият управител на ЕЦБ ще участва в управлението на европейския авиационен концерн

Жан-Клод Трише оглавяваше ЕЦБ от 2003 г. до октомври 2011 г., когато бе заменен от Марио Драги
Жан-Клод Трише оглавяваше ЕЦБ от 2003 г. до октомври 2011 г., когато бе заменен от Марио Драги
Жан-Клод Трише оглавяваше ЕЦБ от 2003 г. до октомври 2011 г., когато бе заменен от Марио Драги    ©  Reuters
Жан-Клод Трише оглавяваше ЕЦБ от 2003 г. до октомври 2011 г., когато бе заменен от Марио Драги    ©  Reuters
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Бившият управител на Европейската централна банка Жан-Клод Трише вероятно ще влезе в борда на компанията-майка на Airbus - Европейския авиационен и отбранителен консорциум EADS, съобщи в. Financial times. Това идва като част от дългоочакваното преустройство на управата на френско-германската аерокосмическа група. Трише оглавяваше ЕЦБ от 2003 г. до октомври 2011 г., когато беше заменен от Марио Драги.

Трише трябва да заеме мястото в борда на Арно Лагардер, шеф на медийна група Lagardere SCA. От своя страна Лагардер става председател на борда на EADS на мястото на германеца Бодо Уебер. А пенсиониращият се главен изпълнителен директор на EADS Луи Галоа ще бъде заместен от сегашния ръководител на Airbus Том Ендерс. Неговото място като изпълнителен директор на самолетостроителя пък ще заеме сегашният оперативен директор Фабрис Брегие, съобщава Reuters, позовавайки се на анонимни източници.

Рокадите ще бъдат приети на днешното заседание на борда на EADS, но трябва да бъдат одобрени и от акционерите през месец май. EADS е отчасти собственост на германското и френското правителства, и според споразумение от 2007 г. ръководните длъжности трябва да бъдат разпределяни равномерно между френски и германски мениджъри.

1 коментар
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • 1
    kardinalat avatar :-P
    kardinalat
    • + 1

    Нямало значи НОМЕНКЛАТУРА :-)

    Нередност?
Нов коментар