🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Българската среща на финансовите иноватори

Конференцията FinTech Summit на "Капитал" ще събере през март най-активните инвеститори и предприемачи във финансовите технологии на местния пазар

Събитието ще се проведе в Sofia Event Center, а ранната регистрация продължава до 28 февруари
Събитието ще се проведе в Sofia Event Center, а ранната регистрация продължава до 28 февруари
Събитието ще се проведе в Sofia Event Center, а ранната регистрация продължава до 28 февруари    ©  Анелия Николова
Събитието ще се проведе в Sofia Event Center, а ранната регистрация продължава до 28 февруари    ©  Анелия Николова
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Успяват ли финансовите технологии да направят пазарен пробив в България? След като се стреснаха от потенциала на дигиталните стартъпи да "отвличат" клиенти на традиционното банкиране, през последните години институционалните играчи вложиха милиони в дигитализация на услугите си и в трансформация на бизнес процеси, което да ги направи по-експедитивни за потребителите. Но защо София продължава да е в топ 3 на най-популярните fintech дестинации в Централна и Източна Европа, а потребителите в България са таргетирани от най-големите компании в областта на мобилните разплащания?

Това ще се разбере на годишната FinTech Summit конференция, която "Капитал" организира на 13 март. Тя ще срещне най-активните играчи на българския пазар във финансовите иновации, инвеститори в технологични предприятия и експерти в областта на регулациите. Освен своеобразен преглед на постиженията, който ще даде възможност да се измери нивото на индустрията, конференцията ще даде възможност за практическа работа по теми, от които зависи бъдещето й. Например как екосистемата тук може да си сътрудничи със световните технологични хъбове, което да подпомогне растежа й.

За широкия обхват на дискусиите и погледа върху проблемите "от високо" ще помагат участниците в конференцията. Сред тях са висши мениджъри на институции като KBC Group, UniCredit, TBI Bank, IBS, Mastercard, "Борика", технологични компании като SAP и финтех дружества като Raisin. Близо 350 души е очакваната аудитория на събитието, което е подходящо не само за експерти от финансовия сектор, но също така за застрахователи, инвестиционни компании, юристи и разбира се, предприемачи.

Все още няма коментари
Нов коментар