🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

"Теси" инвестира 7 млн. лв. в нов логистичен терминал

Съоръжението осигурява допълнителни 8000 палетни места и удвоява транспортния капацитет

"Теси" ООД    ©  "Теси" ООД
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Производителят на електрически бойлери и отоплителни уреди TESY откри в Шумен новия си логистичен терминал. Той осигурява допълнителни 8000 палетни места, съобщиха от компанията.

Два пъти повече камиони за единица време

Инвестицията в базата, която е разположен на 4500 кв. метра площ, е 7 млн. лв. Стелажната система е на шест нива. Върху 500 квадратни метра са изградени офис, конферентна зала и зона за релаксиране. Изпълнението на целия проект е продължило година и половина, а строителството на терминала - девет месеца. Изпълнител е "Кордеел България" АД.

Новата логистична база ще позволи да се удвои товарният капацитет. На практика ще се извършва обработка на два пъти повече камиони за единица време. Резултатът е по-голяма гъвкавост и по-добро обслужване на клиенти и доставчици, коментират от компанията.

Цел за 2019: 25% ръст на приходите от продажби

Компанията отчете близо 8% ръст на приходите от продажби за 2018 г., които достигат до 62 млн. евро. Целта за тази година е ръст в продажбите с 25%, каза през май т.г. за "Капитал" Емануил Тотев, търговски директор на "Теси" ООД.

През 2018 г. дружеството инвестира 7 млн. лв. в производствени сгради и активи, разширения, подобрения, транспортни средства. Част от инвестициите са предназначени и за най-новия фирмен продукт - електрическия бойлер BelliSlimo, в който са вложени редица иновативни и патентовани фирмени решения.

Новият уред е част от гамата Tesy Cloud, която включва продукти от ново поколение. През 2017 г. "Теси" пусна на пазара електрическия "умен бойлер" Modeco Cloud, който беше предшестван от електрически конвектор с интернет управление.

Част от "Фикосота холдинг"

"Теси" е създадена през 1993 г. и е част от "Фикосота холдинг". Заетите в компанията са над 850. Дружеството оперира в четири продуктови категории и има четири завода - три в Шумен и един в Смядово.

Заводът за електрически бойлери е с капацитет над 1.2 млн. уреда годишно. Той беше изграден през 2016 г. с инвестиция 15 млн. лв., която позволи удвояване на производството. В Завода за бойлери с индиректно загряване и термопомпи могат да бъдат произведени 50 хил. броя за година, в Завода за панелни конвектори - над 200 хил., а в Завода за маслени радиатори в Смядово - над 300 хил.

Компанията продава в повече от 50 страни на 4 континента.