🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Шуменската "Теси" планира 78 млн. евро приходи за 2019 г.

Компанията представи новия си "умен" бойлер с управление през интернет

Новият бойлер BelliSlimo    ©  "Теси"
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Българският производител на електрически бойлери и отоплителни уреди Tesy отчита близо 8% ръст на приходите от продажби за 2018 г., които достигат до 62 млн. евро. "Целта за тази година е да достигнем 78 млн. евро оборот", съобщи за "Капитал" Емануил Тотев, търговски директор на "Теси" ООД. Тоест шуменският производител предвижда ръст в продажбите с 25%.

През 2018 компанията промени организацията на пазарите си. "Обособихме четири района според географска близост, сходство на култури, наличие на фирмени задгранични дъщерни дружества. Резултатът е по-добро познаване и обслужване на клиентите, по-добър фокус върху потребностите им. Тази реорганизация ни забави и осуети планирания двуцифрен ръст на продажбите, но ще даде резултати през тази година", коментира Емануил Тотев.

Internet of Things

През 2018 компанията инвестира 7 млн. лева в производствени сгради и активи, разширения, подобрения, транспортни средства. Част от инвестициите са предназначени и за най-новия фирмен продукт - електрическия бойлер BelliSlimo.

"В уреда са вложени редица иновативни и патентовани фирмени решения. BelliSlimo е с най-висок клас на енергийна ефективност при бойлерите - В, предлага гъвкаво управление през интернет и е с компактни размери, които позволяват и хоризонтално, и вертикално монтиране, както и вграждане в кухненски шкаф например", обясни Анита Стоянова, продуктов мениджър в "Теси".

Новият уред е част от гамата Tesy Cloud, която включва продукти от ново поколение. През 2017 "Теси" пусна на пазара електрическия "умен бойлер" Modeco Cloud, който бе предшестван от електрически конвектор с интернет управление.

Пореден нов продукт

Новост е предстоящото производство на термопомпи за битова гореща вода, които досега са били част от листата на италианска компания партньор. За целта българската фирма вече е инвестирала в лаборатория и в нова производствена линия, а очакванията са тестовото производство да започне през есента, уточни Емануил Тотев.

"Теси" е създадена през 1993 г. и е част от "Фикосота холдинг". Заетите в компанията са над 850. Дружеството оперира в четири продуктови категории и има четири завода - три в Шумен и един в Смядово.

Заводът за електрически бойлери е с капацитет над 1.2 млн. уреда годишно. Той бе изграден през 2016 с инвестиция 15 млн. лв., която позволи удвояване на производството. В Завода за бойлери с индиректно загряване и термопомпи могат да бъдат произведени 50 хил. броя за година, в Завода за панелни конвектори - над 200 хил., а в Завода за маслени радиатори в Смядово - над 300 хиляди.

Все още няма коментари
Нов коментар