🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Disney планират да съкратят 28 хил. души, работещи в увеселителните им паркове

Причината е слабата посещаемост заради пандемията

Reuters    ©  Benoit Tessier

Walt Disney Co обяви, че ще съкрати около 28 хил. души, две трети от които работят на непълно работно време. Повечето от съкращенията ще бъдат на работещите в увеселителните паркове на компанията в САЩ. Причината е ниската посещаемост на парковете вследствие на COVID-19 пандемията, съобщава Reuters.

Disney затвори всичките си увеселителни паркове още в началото на пандемията. Впоследствие всички те освен Disneyland отвориха отново, но при ограничения за позволен максимален капацитет. Именно намалялата работа и несигурността за бъдещото са накарали ръководството на Disney да вземе решението. Мениджмънтът твърди, че са опитал да измисли алтернативни начини за намаляване на разходите, но в крайна сметка не са имали друг избор, освен да съкратят част от персонала.

Преди началото на пандемията Disney World Florida беше работно място на 77 хил. души, а Disneyland California - на 32 хил.

Миналата седмица от Disney отправиха апел към властите в Калифорния да позволят на Disneyland да приема отново посетители. Този вторник обаче получиха уклончивия отговор, че управляващите взимат решения, засягащи коронавируса, които са научно базирани и целят да "минимизират икономическите и здравните рискове, които биха били налице при постоянно отваряне и затваряне на ключови обекти".

1 коментар
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
Нов коментар