🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Bononia Estate Winery & Resort: винен туризъм, СПА и релакс на брега на река Дунав

През юли отвори врати Bononia Estate Winery & Resort, впечатляващ с изключителни архитектура, кухня и гледки

Bononia Estate Winery & Resort: винен туризъм, СПА и релакс на брега на река Дунав
Bononia Estate Winery & Resort: винен туризъм, СПА и релакс на брега на река Дунав
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Разположен на едно от най-красивите места в България, комплексът се намира в района на град Видин, една от старите български столици. Историята в този регион е толкова богата и красива, колкото и самата природа там. През далечната 1895 г. между селата Гомотарци и Кошава унгарски бизнесмен построява една от първите пивоварни в България, която след години бива превърната във винарна. Така Bononia Estate Winery & Resort въплъщава в себе си три века: 19-ти, 20-ти и 21-ви, давайки възможност на своите гости да разгледат и оценят историята и контраста в годините.

Бутиковият туристически комплекс на брега на река Дунав е допълнение към избата и лозята на "Бонония Естейт" и посреща с изключителна архитектура, прекрасни гледки и възможност за уединение. Атмосферата пренася в друга епоха, дава усещане за спокойствие, лукс и презареждане. Това винено райско кътче предлага на гостите си пълен релакс, като се отдадат и забележат малките удоволствия, които животът предлага, разбира се, с любезното съдействие на хубаво българско вино.

Гостите на избата могат да се потопят в магията на виното чрез турове, които включват освен производствената част, така и коридорите, и подземията от 19-ти век, а краят на всяка обиколка събужда сетивата с дегустация на прекрасните вина на "Бонония". Възможно е да се резервират предварително винени дегустации, които се провеждат в енотеката на комплекса - специално място, което гледа към най-красивото бъчвено помещение.

Хотелът разполага с 22 бутикови стаи, всяка със свой собствен стил и характер, като всички са оборудвани с най-висок клас материали, комплименти за гостите и прекрасни тераси с удивителна гледка.

Какво е един хотел без своя партньор в живота, а именно ресторанта? Ресторант "Бонония Естейт" е модерен и уютен и разполага с две тераси с гледка към реката и градината. Менюто е грижливо изготвено от Executive Chef Филип Захариев и има за цел да накара всеки да се отдаде на удоволствието от хубавата храна и вино.

През есента очаквайте и откриването на СПА към хотела, чието оборудване е изключително модерно и професионално и идва от Естония. Към момента гостите на хотела могат да се насладят на външен infinity басейн с величествена гледка към река Дунав.

Освен вътрешен и външен кът за игри, от "Бонония" са предвидили и детска козметика с допълнителни различни принадлежности за децата, и за удобството на мама и татко.

Bononia Estate Winery & Resort разполага и с единствена по рода си конферентна зала с огромна тераса, съзерцаваща величествения Дунава, както и специална зала със златни съдове за вино, които могат да бъдат видени само тук. На територията на комплекса гостите му имат възможност да изберат между няколко различни като интериор и обем помещения за събития, като сватби, тимбилдинги, срещи, презентации и др

А ето и обещанието на "Бонония": В Bononia Estate Winery & Resort ще направим всичко възможно да се почувствате незабравимо - на брега на река Дунав с чаша хубаво вино в ръка!

За повече информация и резервации:

www.bononiaestate.com

[email protected]

тел: +359 882 362 623