Дигитални модели

Кои са технологичните иновации от тази седмица

Бюлетин: Моят Капитал Моят Капитал

Най-важното от света на личните финанси, пазарите и управлението на спестяванията.

//гейминг

Ускоряване на софтуерните ъпдейти

Нуждата от обновяване и подобряване на софтуера за игри е почти постоянна, като доставката на новия код и свързаните подсигурявания по време на изграждането и тестването струват немалко пари. Израелският стартъп Incredibuild и платформата му адресират именно този проблем, като компанията е основана през 2000 г., но вече работи с над 1000 големи разработчици от бранша като EA, Epic и Nintendo. Incredibuild предоставя услуги по ъпдейтването на тези компании, като скоростта, с която те стигат до клиента, както и цената са по-добри от тези на конкурентите. Компанията събра 35 млн. долара в кръг от финансиране от серия B, като средствата ще бъдат насочени към разработване на продукти, както и за укрепване компанията с повече инвестиции в общността, връзки с разработчици и облачни програми на повече пазари.
//подаръци

Корпорациите мислят за вас

Според проучване потребителите, които са получили подаръци и следователно се чувстват емоционално свързани с дадена марка, имат 306% по-висока стойност като клиент. Пандемията, която ни накара да останем по домовете, също направи компаниите, които правят подаръци, по-известни. Това е и причината &Open да събера 26 млн. долара в серия А, водена от Molten Ventures, като участие вземат и First Round Capital и LocalGlobe. Парите ще бъдат инвестирани в новата платформа за подаръци &Open On-Demand, която ще даде на малките и средните предприятия възможността да подаряват по-лесно и да плащат като модел. До момента компанията предлагаше решението &Open Enterprise, което се предлага с годишен абонамент и SaaS такси. "Сега, повече от всякога компаниите търсят начини да задържат служители и да насърчават реални връзки с клиенти и партньори", казва Никола Макклафърти, партньор в един от инвеститорите в &Open Molten Ventures, в изявление.
//залесяване

Пожарът не е краят за гората

Годината 2018 беше рекордна за щата Калифорния по пожари. Изчисления на щата показват, че само тогава са изгорели почти 2 млн. акра. Това е и причината Алисън Уолф да реши да създаде Vibrant Planet, като тя описва компанията като "операционна система за възстановяване на горите". Компанията предлага достъп до редица набори от данни, като централната част е лидарна карта на щата, която е невероятно полезна, когато става въпрос за картографиране на гори в 3D и определяне на риска от пожар. Гъстите гори, които често представляват най-големия риск от пожар, са трудни за картографиране, така че екипът е обучил алгоритъм за машинно обучение, за да попълни всякакви пропуски. Vibrant Planet събра първоначален кръг от 17 млн. долара, който беше воден от Фонда за цялост на екосистемата и Екологичния тръст на Джеръми и Ханелоре Грантъм. Компанията до момента е наела много специалисти от университети и правителствени агенции, като голямата част от новите средства ще бъдат насочени именно към разширяване на работния екип.
1 коментар
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
Нов коментар