🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Около 20 foodtech стартъпа могат да участват в акселератора на launchlabs

Участниците в програмата Future Verticals ще имат възможност да получат до 200 хил. евро финансиране от фонда Vitosha Venture Partners

Бюлетин: Моят Капитал Моят Капитал

Най-важното от света на личните финанси, пазарите и управлението на спестяванията.

Акселераторската програма на launchlabs Future Verticals, в която ще участват до 20 млади компании, вече приема кандидатури за участие. В изданието ще могат да се включат стартъпи в сегмента за хранителни технологии (foodtech). Кандидатите могат да са фирми в ранен етап на развитие с готов вече прототип.

"FoodTech e един от най-обещаващите вертикали, в който тепърва ще се създават иновации у нас. Ние искаме да насочим участниците в правилната посока, като ги подкрепим с безупречна програма за иновации, уникална мрежа от ментори, възможности за инвестиции и тестване в реална среда", разказва за програмата Елина Желева, управляващ директор на launchlabs Sofia.

Future Verticals ще се проведе от юни до септември, като по време на програмата участниците ще могат да се консултират с ментори от местната стартъп екосистема, а на закриващата церемония ще имат възможност да презентират проекта си пред потенциални инвеститори.

"Идентифицираме 15 приоритетни категории с висок потенциал за устойчиво развитие във вертикала, сред които са растителните и алтернативни протеини, устойчиви опаковки, намаляване на хранителни отпадъци, прецизно земеделие и анализ на данни, технологии за смарт земеделие, електронна търговия и други," казват още от launchlabs.

Проектите с най-висок пазарен потенциал ще получат финансиране между 20 и и 200 хил. евро от инвестиционния партньор на акселератора - фонда за рисков капитал Vitosha Venture Partners. "С опита си във вертикала на хранителни иновации, акселераторски програми и с богатата си международна менторска мрежа, "Витоша" ще участва активно в подкрепа на компании, избрани в програмата," съобщават от фонда.

Q&A

Колко компании ще могат да се включат в програмата?


Между 10 и 20.

На какъв етап на развитие трябва да са участниците?

С ранна пазарна валидация, но с вече напреднал или готов прототип на продуктаили услугата.

Кой може да получи финансиране?

Няма лимит на компаниите, които могат да получат финансиране. То ще варира между 20 и 200 хил. евро спрямо нивото на развитието на всеки участник.

Къде може да се кандидатства?

На https://form.typeform.com/to/rZ1r5QbR.