Български стартъпи могат да кандидатстват в програмата на Genesis и Meta

StartUp Academy е двумесечно онлайн обучение за ИТ предприемачи от Централна и Източна Европа

Това е трето издание на обучителната програма за предприемачи и ръководители на технологични стартъпи на Genesis и Meta
Това е трето издание на обучителната програма за предприемачи и ръководители на технологични стартъпи на Genesis и Meta
Това е трето издание на обучителната програма за предприемачи и ръководители на технологични стартъпи на Genesis и Meta    ©  Genesis
Това е трето издание на обучителната програма за предприемачи и ръководители на технологични стартъпи на Genesis и Meta    ©  Genesis
Бюлетин: Моят Капитал Моят Капитал

Най-важното от света на личните финанси, пазарите и управлението на спестяванията.

До 10 април български технологични компании могат да кандидатстват за безплатно двумесечно обучение в програмата StartUp Academy. Украинската компания Genesis, която оперира като съосновател в тех стартъпи, организира трето поредно издание на програмата си за обучение на ИТ предприемачи в партньорство с Meta. Подробна информация за процеса на кандидатстване и тазгодишното издание даде пред "Капитал" Анастасия Хуменюк от Genesis.

Какво представлява StartUp Academy?

StartUp Academy е двумесечна онлайн програма без финансови стимули за ИТ предприемачи от Централна и Източна Европа, която ги учи как да скалират и управляват печеливши технологични бизнеси. Участниците ще подобрят своя продукт, като научат стъпка по стъпка бизнес стратегии от основатели на глобални компании, ще преминат през менторска програма и ще получат подробна обратна връзка от експерти в Genesis и Meta.

През 2021-2022 г. Genesis организира двa формата на StartUp Academy, в които участваха 80 основатели на технологични стартъпи и 60 мениджъри от повече от 20 държави.

Какво включва?

Обучителните модули на програмата ще се фокусират върху следните теми:

● Стратегия

● Финанси и инвестиции

● Продукт

● Маркетинг и продажби

● Управление на хора

● Технологии и иновации.

Списъкът с лектори включва основатели и ръководители на С ниво от Genesis, Meta, AWS, Horizon Capital, Flyer One Ventures, Deel и много други. Всеки стартиращ бизнес получава средно 110 хил. долара нефинансова помощ под формата на кредити, безплатен достъп до техните услуги и менторски сесии. Последният етап от програмата е Pitch Day, където най-напредналите в течение на програмата кандидати ще могат да презентират бизнес плана си и развитието си досега.

Кой може да участва в програмата?

Програмата е предназначена главно за технологични стартъпи, които варират от сийд до по-високи етапи на развитие в области като финтех, електронни технологии, мобилност, B2B (SaaS) и разработка на мобилни приложения. В програмата могат да участват само основатели или ръководители на съответните стартъпи.

StartUp Academy е отворена за основатели и ръководители на стартиращи компании от всички страни в Източна и Централна Европа, включително България. Миналата година 51 стартиращи компании от 19 държави бяха избрани да участват във второто издание на програмата.



Как се кандидатства?

Стартъпите трябва да кандидатстват на уебсайта, след което преминават през три етапа на подбор. Тези включват онлайн тест, преглед на Pitch Deck-а им и интервю. Крайният срок за кандидатстване е 10 април. Обучението започва на 7 май. Програмата ще се провежда на английски език.



Колко стартъпа ще участват в тазгодишното издание?

През 2023 г. 50 стартиращи компании от Централна и Източна Европа ще бъдат поканени да участват в програмата.
Все още няма коментари
Нов коментар