Rittal представи най-бързия IT шкаф в света

Rittal представи най-бързия IT шкаф в света
Rittal представи най-бързия IT шкаф в света
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Със своята нова VX-IT конструкция, наследник на TS-IT, Rittal представя нова модулна система за сървърни и мрежови шкафове. Тя позволява значително по-бърза интеграция на ИТ инфраструктурите - от отделни мрежови шкафове до завършени центрове за данни. VX-IT предлага максимална свобода, лесно и бързо конфигуриране с помощта на онлайн конфигуратор, използващ богата гама аксесоари.

Замислен като универсално модулно решение, IT шкафът VX-IT е проектиран за всички обичайни приложения. Големият избор варира от 15 до 52 U височина. Потребителите могат да го комбинират според конкретните си нужди: за индустриална среда - със степен на защита IP55, в центрове за данни - с 85% вентилирани врати или за HPC (High performance computing) решения с топлинен товар до 45kW на шкаф. Всички те е възможно да се обединят в модулни ИТ контейнери, Секюрити модулен сейф или Секюрити модулни стаи като енергийно ефективни центрове за данни.

"Целият опит, натрупан от многобройни ИТ проекти по целия свят, е използван при разработката на новата IT шкаф-система. VX-IT означава бързина, гъвкавост и модулност. Така е сигурно, че нашите клиенти ще бъдат идеално оборудвани за всеки бъдещ ИТ сценарий", казва Уве Шарф, управляващ директор на ИТ и индустриалните бизнес звена в Rittal, който е и ръководител на маркетинга.

Товароносимост до 1800 кг

Сред ключовите характеристика на VX-IT е неговата стабилност. Благодарение на усилената 19-инчова рамка IT шкафът има по-голяма вертикална стабилност от своите предшественици. Товароносимостта е потвърдена както от вътрешни тестове, така и чрез външно сертифициране от Underwriters Laboratories (UL). Предлагат се два варианта - стандартният VX позволява статично натоварване до 1500 кг в съответствие с процедурата за изпитване на Rittal или 1200 кг в съответствие с UL сертификацията. Динамичната версия на VX IT прави възможно натоварване до 1800 кг в съответствие с процедурите за изпитване на Rittal или до 1500 кг в съответствие с UL сертификацията.

Всичко, от което се нуждае един шкаф

VX-IT идва с широка гама от аксесоари за индивидуално конфигуриране. Те включват опции за вратите и страничните панели, пода и покрива, а новост е и вертикалната LED лента за показване на състоянието. Допълнителните аксесоари дават решения за подреждане на мрежови кабели, мониторинг за параметри на средата, захранване и управление на оборудването в IT шкафа. Компоненти като PDU, UPS, модули за ранно откриване и гасене на пожар допълват системните решения от Rittal.

По-бърз избор и поръчка

По-бързо, по-лесно и по-сигурно с цифровизацията - онлайн конфигураторът ръководи потребителя стъпка по стъпка чрез избора на компоненти, а също така извършва проверка за съвместимостта им.

С VX-IT Rittal използва пълния потенциал за дигитализация в полза на своите клиенти. Целият процес от подбор, конфигурация, поръчка и доставка е цифровизиран и прозрачен. По време на процеса на конфигуриране постепенно се изгражда 3D модел, допълнен с аксесоари. След като приключи, 3D моделът е достъпен за клиента и на негова база местното представителство изготвя оферта. Индивидуално проектираната версия на IT шкафа се произвежда с много високо качество в модерно производствено съоръжение. А оптимизираната логистика означава, че продуктът се доставя бързо и навреме.

И още повече в полза на клиента: всички варианти на VX-IT, проектирани с конфигуратора, вече са тествани и сертифицирани с всичките им компоненти в съответствие с международните стандарти като UL 2416, IEC 60950 и IEC 62368. Следователно клиентът не се нуждае от допълнително сертифициране за напълно конфигурираната система. Това означава максимална свобода и сигурност при създаване на нови ИТ инфраструктури. С това решение ИТ мениджърите могат да спестят ценно време при планирането и поръчките и да бъдат уверени, че всички компоненти работят в хармония.

Максимална съвместимост и сигурност в бъдеще

Важно и за настоящите клиенти - VX-IT предлага съвместимост със съществуващите Rittal RiMatrix системи и други ИТ инфраструктури, постигнати с компоненти на Rittal. По този начин е възможно да се заменят отделни такива в съществуващите центрове за данни, както и да се разширят центрове за данни по желание. Например, компаниите могат да разширят наличните TS-IT конструкции с новата VX-IT система, както и да използват специфичните за VX-IT компоненти за охлаждане, UPS или мониторинг. Това осигурява инвестиционна сигурност за настоящите центрове за данни на Rittal.

Бърз монтаж без инструменти

Всеки, който работи в център за данни, ще иска умело проектирано и лесно за използване решение. Rittal последователно следва този принцип при разработването на VX-IT. IT шкафът е проектиран за сглобяване от един монтажник, използва се и спестяваща време технология snap-in. Единиците за височина на 19" профили U са маркирани, което улеснява монтажа на 19-инчовото оборудване. Всички странични или покривни панели се закрепват бързо и лесно с помощта на закопчалки и приспособления за позициониране. А новите вертикално разделени странични панели, предлагани като допълнителни аксесоари, предоставят на потребителите подобрен достъп в по-тесни помещения и ускоряват инсталационните работи и обслужване. Те са снабдени с прости панти, което означава, че могат да бъдат отворени като врати и са лесни за сваляне. Предлагат се и хоризонтално разделени странични панели, които също опростяват достъпа, например до сървъри.

Повече информация на www.rittal.com/vx-it