🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Нов токен стандарт върлува в Ethereum екосистемата

ERC-404 се превърнаха в тренд, обещаващ улесняване на търговията с токени и NFTs

Бюлетин: Моят Капитал Моят Капитал

Най-важното от света на личните финанси, пазарите и управлението на спестяванията.

Цената на Ethereum (ETH) остава в стабилна корелация с BTC, дори след подаването на заявления за ETF, базирани на Ether. През последните 48 часа обаче ставаме свидетели на раждането на нов тренд в лицето на експериментален, но обещаващ и свеж ERC стандарт. Стартирането на нов токен стандарт може да се окаже нещо повече от бутиков наратив и да се превърне в ключов катализатор, който да даде тласък на ръста на ETH и на иновации в екосистемата. ERC-404 представлява именно това - интригуваща иновация, обединяваща в себе си характеристиките на взаимозаменяемите токени (ERC-20) и невзаимозаменяемите токени (ERC-721 или NFTs) в единен, хибриден формат.

Стандартът предлага нова перспектива към дефиницията и управлението на цифровите активи в интернет пространството, като включва характеристики като хибридна функционалност, вградена ликвидност и програмируема токеномика, тоест количеството на токените ERC-404 може да бъде динамично регулирано чрез код, което позволява иновативни модели на токеномика. Тези особености позволяват на ERC-404 токените да представляват както взаимозаменяеми, така и NFT активи, което отваря вратата към нови възможности за разработчиците и потребителите.

Как работи ERC-404?

Едно NFT от съответния проект се "дава" на портфейла, който притежава поне един пълен ERC-404 токен. Когато токенът се продаде, NFT-то автоматично се изгаря. И токените, и NFT-тата могат да бъдат търгувани независимо един от друг.

Въпреки експерименталния си характер и липсата на традиционно одобрение чрез Ethereum Improvement Proposals (EIPs), ERC-404 вече е привлякъл вниманието на разработчиците и инвеститорите, като според X публикации вече е "обстойно тестван за сигурност". До момента проекти като Pandora и DeFrogs са сред пионерите, въвели стандарта.

Остава въпросът дали ERC-404 ще има пряко влияние върху цената на Ethereum. Тъй като ETH е силно зависим от общите тенденции на криптопазара и по-специално от движението на цената на Bitcoin, новият стандарт, колкото и да е успешен, сам по себе си може да не е достатъчен за значително увеличение на цената на Ethereum. Въпреки това иновации като ERC-404 могат да допринесат за общото възприемане на Ethereum като водеща платформа за разработка на блокчейн приложения, което би могло да има положително въздействие върху дългосрочната стойност на криптовалутата.

Това съдържание е предназначено изключително за информационни цели и не трябва да се тълкува като финансов съвет.Инвестирането в нови ERC 404 токени представлява значителен риск, включително потенциал за системни неоткрити грешки в кода, както и риск от висока спекулативност. Съществува висока вероятност за поява на множество "нови" копия на тези токени без реална стойност, които целят единствено да увеличат своята пазарна капитализация и да обогатят своите създатели. Потребителите трябва да проявяват внимание и да обмислят детайлно своите инвестиционни решения в контекста на своите лични финансови цели и риск толерантност.

Pandora is the first token built on the ERC404 token standard, an experimental token standard that we have open sourced for creators and developers alike.

But what is an "ERC404"?

- Pandora (@Pandora_ERC404) February 2, 2024

Все още няма коментари
Нов коментар