🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Календар: Риба, вино, джаз, коктейли, настолни игри, Tattoo Expo

Подбрани събития за свободното време през следващите няколко дни

Фестивалът на рибата и виното в Бургас продължава три дни и ще търси най-вкусната рибена чорба
Фестивалът на рибата и виното в Бургас продължава три дни и ще търси най-вкусната рибена чорба
Фестивалът на рибата и виното в Бургас продължава три дни и ще търси най-вкусната рибена чорба
Фестивалът на рибата и виното в Бургас продължава три дни и ще търси най-вкусната рибена чорба

9 и 10.09

Виенски симфоничен оркестър. Основаният през 1900 г. легендарен оркестър, нареждащ се сред водещите състави в света със своите смели и авангардни програми, гостува за първи път в България. Той ще изнесе два концерта под диригентството на Найден Тодоров със солист Марио Хосен с програма: Увертюра "Кориолан" от Лудвиг ван Бетовен, виртуозният Първи концерт за цигулка на Николо Паганини и Симфония №9 "Из новия свят" от Антонин Дворжак. Пловдив, Античен театър, 20:00 ч., билети от мрежата на Eventim: 80/ 20 лв.

9-11.09

Фестивал на рибата и виното. Тридневното морско събитие включва кулинарни демонстрации и състезания и забавления за малки и големи с пълни чинии пресни морски деликатеси, приготвени директно пред посетителите от бургаски заведения, и селекция отлични вина. Специални музикални гости тази година са групите "Контрол", "Акага", Митко Таралежков, Елица Тодорова, Йордан Марков, Коцето Калки и Мартина Табакова и др., а в последния ден ще се проведе и конкурс за най-вкусната рибена чорба, като освен журито за нея ще гласува и публиката чрез представителна извадка от посетители на фестивала. Бургас, пред "Експо център Флора", 11:00 - 23:00 ч., вход свободен

9-12.09

The Ghost Is Here. Изложба на Мич Брезунек, която пресъздава дигитално 12 съветски паметника на територията на ЕС, оспорва тяхното възприемане и поставя под въпрос посланията, които носят. "Призракът е тук" провокира диалог чрез преплитане на изкуство и исторически факти и си поставя за цел да генерира средства в подкрепа на културния сектор в Украйна и България. В Пловдив, в Градска художествена галерия,от 15 ч до 23ч.

9.09

Enter the betaverse. Първото споделено работно пространство в България betahaus празнува своя десети рожден ден и кани в специално създадена за повода betaverse вселена, в която ще се отдадем на технологични и нетехнологични забавления - NFT изложба от 10 артисти, интерактивна светлинна инсталация - Poliforma, VJ 3D mapping Poliforma, аркадни игри, джага турнир, музика на живо с Vick, парти с Жулиета Интергалактика и The Foreigners (Ritual Gatherings). "Арена София" (Колодрума в Борисовата), 17:30 ч. Билети от https://betahaus.bg/betaverse - 10 лв., на входа: 15 лв.

9.09

Хилда Казасян и Плевенска филхармония. Певицата гостува на амфитеатър "Дамасцена" с най-новата си програма "Световното кино в музиката", в която звучат теми от "Имало едно време в Америка", "Кръстникът", Kill Bill, "Кабаре", "Флашданс", "Хубава жена", филмите на Чарли Чаплин и много други. Специални гости са Теодосий Спасов и Васил Петров, а домакините от "Дамасцена" предоставят за зрителите на концерта безплатен вход към етнографския комплекс след 17:00 ч., неговата етнографската сбирка, старинната инсталация за производство на розово масло и др. Етнографски комплекс "Дамасцена", 20:00 ч. билети от мрежата на Eventim, 20 лв.

10.09

Mo' horizons Live in Sofia. Бразилектро формацията идва за лайв, който ще ни зареди за дълго с топло и лятно настроение на прага на предстоящата есен с танцувалния си микс от боса нова, фънк, соул, латино и електро. Ексклузивно ще бъдат представени и две песни от новия албум на групата. Клуб "Маймунарника", врати: 18:00 ч., начало: 20:00 ч., билети от мрежата на Eventim: 15 лв., на място: 20 лв.

10 - 11.09

Sofia Board Game Weekend Summer. Събитие с богата програма - забавления за всички възрасти със социални и парти игри, турнири с награди, прототипи на бъдещи игри, ролеви игри, клубове, издатели и вносители на настолни игри в България; български дизайнери на игри, блогъри, влогъри и всякакви други родни звезди от хобито, зона за свободна игра. Sofia Summer Fest, 11:00 - 19:00 ч. Билети от мрежата на

Eventim и Ticketportal: 12 - 20 лв.

10 - 11.09

Бакхус Bar & Snack Fest. Два дни с авторски коктейли - безалкохолни и алкохолни, винени барове и български крафт бири, рop-up ресторанти с ястия, приготвени на момента, както и десерти и джелато - всичко това ще откриете на новия фест на "Бакхус". Събитието е изцяло безкешово - плащането става само с дебитна/кредитна карта или дигитален портфейл. Пред "Кино Кабана". Предварителното закупуване на билет онлайн от Eventim и Bilet.bg, на входа: 6 лв. (1 човек, 1 ден), 10 лв. (1 човек за целия фест), 18 лв. (семеен, с до 3 деца над 7 години, за 1 ден), 28 лв. (семеен, с до 3 деца над 7 години, за 2 дни), 11:00 - 22:00 ч.

10.09

Чешки ден в София. Еднодневен фестивал, на който ще бъдат представи чешки компании, насочени към българския пазар в секторите за защита на околната среда и устойчив здравословен начин на живот. Програмата му е за деца и възрастни и включва куклен театър, филмови прожекции, четения, иновациите на партньорите и музикална програма. От 10:00 до 19:00 часа ще има обособен кът за приложни изкуства за деца и тийнейджъри. Лятна сцена Борисова градина, 10:00 ч.

10 и 14.09

Мария от Буенос Айрес. Спектакъл с музиката на Астор Пиацола - чувствено преплитане на танго, поезия и класическа музика по текст на Хорасио Ферер, следващ стъпките на Мария из подземния свят на Буенос Айрес. Силно визуалното представление с библейска символика е под режисурата на Веселка Кунчева, с участието на Люси Дяковска със солисти, хор, балет и оркестър на операта в Пловдив. Диригент е Константин Добройков. На 10 септември, Велико Търново, Крепост "Царевец", 14 септември, Пловдив, Античен театър, 21:00 и 20:00 ч., билети от касите и от мрежата на Eventim: 20/30 лв.

10 - 11.09

Bulgaria Tattoo Expo 7. Какво ново при татуировките? Разберете по време на седмото издание на най-голямото събитие за татуировки у нас. Събитието има и състезателен характер - всяка година има определени категории, в които участниците се борят за голямата награда "Най-доброто от Bulgaria Tattoo Expo". НДК, Зала 3, 10:00 - 23:45 ч., Билети от www.bulgariatattooexpo.com/tickets или от касата на входа на залата: 15/20 лв., лица под 12 години влизат безплатно.

10 - 11.09

Афро уикенд: Пеещото тяло. Западна Африка среща България в два дни с мастър класовете по перкусии и работилници по танци. Преподаватели от Буркина Фасо, Гвинея, Сенегал, Испания, Португалия и Германия заедно с техни български колеги ще учат на ритъма на континента и неговите танцови ритуали, като съботният ден ще завърши с концерт, в който африкански, български и латино фолклор ще се слеят в едно. Национален студентски дом, информация за цялата програма и достъп: на фейсбук страницата на събитието

12.09

Валери Йорданов представя "Гризачи". Актьорът, сценарист и режисьор влиза в ролята на майсторски разказвач на добри истории с дебютната си книга с "незаснети" разкази. Тя съдържа кратки истории, разказани от дядовци и от внучета, в които героите имат свои пълнокръвни прототипи, хора, от които авторът се е възхищавал като дете. "Кино Кабана", 19:00 ч.

13.09

Fuckup Nights Sofia vol.33. Гости на новото издание на събитието, подаряващо доза мотивация от научените уроци, са Нир Заваро - основател на специализирана в изнесените маркетингови услуги агенция, ментор в няколко акселератора, преподавател във водещи университети и колежи, който през септември 2018 г. зарязва всичко и започва отначало; Ивайло Кунев - преминал пътя от консултант-продавач до търговски директор на няколко водещи компании, след което прави рязък кариерен завой и използва натрупаните опит и знания като бизнес консултант и обучител; и Ралица Скорчева-Славова - започнала кариерата си от барман на "Билкова аптека" на ул. "Шишман", в момента председател на "Спиритс БЪЛГАРИЯ" - професионална асоциация на производителите на спиртни напитки. "Кино Кабана", 19:30 ч. Онлайн билети тук: https://bit.ly/3Tnrgsm. Билети се продават и на място преди събитието! Билетите на място се заплащат в брой.

15.09

#Keffmietaka Tour. Старото и новото поколение брасаджии се обединяват за брас празник - духовият оркестър BrazzViliDJ представя юбилейния си албум в компанията на великотърновския детски духов оркестър Junior Band. Новата компилация показва как трябва да звучи истинският духов оркестър, който се е зародил у нас още в годините след Освобождението - от разходка из делтата на Мисисипи и улиците на Безгрижния град до северните склонове на Родопите, в живописната Белащица, под натежалата асма. Велико Търново, Летен театър, 20:00 ч., Билети: до 7 години - вход свободен, 7 - 18 години - 5 лв., студенти и пенсионери - 7 лв., стандартен билет - 10 лв.

Все още няма коментари
Нов коментар