Корупция на кюлчета: разказът, който запали парламента

Какво предизвикаха обвиненията на агробизнесмена Светослав Илчовски, който разказа за натиск и схеми в комисията за ревизия

Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

В сряда, точно между празничните дни, в парламента избухна пожар от обвинения в корупция. Те дойдоха от агробизнесмена Светослав Илчовски, който разказа на заседание на комисията за ревизия на кабинета "Борисов 3" как му е оказван натиск от представител на държавата, както и за корупционни схеми в сектора. Бяха замесени имена на политици и бизнесмени - на премиера в оставка Бойко Борисов, на регионалния министър в оставка Петя Аврамова, както и на съсобственика на "Градус" Иван Ангелов, когото Илчовски нарича Пилето.

Обвиненията на Илчовски бяха прекъснати рязко от нахлуването на депутати от ГЕРБ, които устроиха словесна барикада. Начинът, по който се прие разказът му, както и отзвукът, който предизвика, направиха ситуацията доста интересна. За всичко това разказва икономическият редактор в "Капитал" Ивайло Станчев в новия епизод на седмичния подкаст "Гласът на Капитал". Той присъства на заседанието на комисията по ревизия и успя да вземе интервю със самия Илчовски в четвъртък.

В епизода ще чуете:

- какви реакции предизвика разказът на Илчовски у депутатите от БСП, "Демократична България", "Има такъв народ", "Изправи се! Мутри вън!", както и у нахлулите по-късно депутати от ГЕРБ;

- какво разказа той на заседанието в сряда и в специално интервю за "Капитал";

- има ли доказателства, които да потвърдят думите му, и какви са реакциите на всички замесени лица и институции към момента.

"Гласът на Капитал" e седмичен подкаст, в който журналистите разказват интересна история от седмицата в дълбочина, с контекст и анализ и в който търсим мнения от експерти от света на политиката, икономиката или бизнеса за важните въпроси на нашето време.

Ако този епизод ви хареса и искате да слушате новите епизоди веднага щом излязат, абонирайте се за "Гласът на "Капитал" в Apple Podcasts, Google Podcasts или Spotify. Може да следите подкаста и като добавите този RSS Feed във вашата програма за подкасти.

Обратна връзка за "Гласът на "Капитал" можете да ни изпращате на [email protected] или в познатите ви профили на "Капитал" във Facebook и Twitter.

4 коментара
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • 3
    ask16174436701044842 avatar :-|
    Тор
    • - 1

    Това ми прилича на Народен съд 1944.

    Нередност?
  • 4
    ivaylo_zl avatar :-|
    Ivaylo Zlatev

    До коментар [#] от "":

    това ми прилича на началото на края ви. :-P

    Нередност?
Нов коментар