🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Подкаст: Интервю с Кирил Петков за това дали и как ще остане на власт

Дълго време не знаехме дали Слави е луд, или 100% корумпиран, но сега маските паднаха, казва премиерът в интервю за "Капитал"

Кирил Петков, интервю
Кирил Петков, интервю
Кирил Петков, интервю    ©  Цветелина Белутова
Кирил Петков, интервю    ©  Цветелина Белутова
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Кирил Петков е един от малкото хора в политиката, при когото почти няма разлика дали с него се говори пред включен микрофон, или в частен разговор. Политическият театър с него до голяма степен съвпада с ролята в реалния му живот и това прави интервютата с него интересни.

В аудио варианта на разговора с него ще научите кой според него се опитва да събори правителството (освен, разбира се, Слави Трифонов), но и кои са грешките, които той вижда в шестте (досега) месеца във властта.

От интервюто се разбира още и че коалицията практически се е била разпаднала още през март, когато е спряла всякаква комуникация между "Има такъв народ" и останалите три партии. На практика правителството на Кирил Петков е управлявало в малцинство повече от два месеца. Случващото се в момента е всъщност само видимата част на тази трансформация и въпросът сега е възможно ли е да се събере нова конфигурация, или ще се отива веднага на предсрочни избори.

Чуйте го тук:

Гласът на "Капитал" e седмичен подкаст, в който журналистите разказват интересна история от седмицата в дълбочина, с контекст и анализ и в който търсим мнения от експерти от света на политиката, икономиката или бизнеса за важните въпроси на нашето време.

Ако този епизод ви хареса и искате да слушате новите епизоди веднага щом излязат, абонирайте се за "Гласът на "Капитал" в Apple Podcasts, Google Podcasts или Spotify. Може да следите подкаста и като добавите този RSS Feed във вашата програма за подкасти.

Обратна връзка за "Гласът на "Капитал" можете да ни изпращате на [email protected] или в познатите ви профили на "Капитал" във Facebook и Twitter.

1 коментар
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • 1
    scuby avatar :-(
    scuby

    Стой колкото може повече, умолявам те даже. Колкото повече стоиш толкова повече хората разбират как са били лъгани и мамени. Само дългове недейте правете!

    Нередност?
Нов коментар