Видеоподкаст | По предизвикателния път на кариерата с мисия с Жоро Пенчев

Как младите хора могат да участват в проекти, които се базират на данни и правят градовете по-добри места за живот

Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Гласът на Капитал

Още подкасти Гласът на Капитал

„Гласът на Капитал“ е седмичен подкаст, в който журналистите разказват най-важната история от седмицата в дълбочина, с контекст и анализ.

  • SoundCloud на Гласът на Капитал
  • Spotify на Гласът на Капитал
  • iTunes на Гласът на Капитал
  • Storytel Podcasts на Гласът на Капитал
  • YouTube на Гласът на Капитал
  • RSS Feed на Гласът на Капитал

В първия подкаст на "Академичен Капитал" за 2024 г. ще си говорим за това как всички ние може да помогнем за създаването на по-добра среда около нас. Все повече млади хора се ангажират с каузи за по-добро бъдеще, интересуват от зелени политики, искат по-чист въздух, по-лесен достъп до услуги. Тънкият момент тук е как се създава такъв продукт, който хем да се оцени от бизнеса, хем да направи града по-добро място. Ключово е ангажирането на студенти, занимаващи се в сферата на градската среда, планирането, технологиите, които да взимат участие и да реализират свои проекти.

Разговаряме как това може да се случва по-лесно и как подобни начинания, базирани на данни, могат да помагат на общините да взимат по-добри решения.

Гост е Жоро Пенчев, който работи в технологичния сектор, но в същото време се занимава с обществена дейност и някак преплита двете, така че да изкара най-доброто от двата свята.

Пенчев е част от експертната организация "Екипът на София". Той е софтуерен специалист с над двадесетгодишен опит в управлението, бизнес развитието на софтуерни проекти, както и дългогодишен преподавател във Факултета по математика и информатика към Софийския университет. Председател е на управителния съвет на фондация "Общество.бг" и част от екипа, създал първия национален портал за отворени данни и кампанията за отворен код в публичните проекти.

Все още няма коментари
Нов коментар