🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

"Академичен Капитал": 20 прогнози за 2024 г., стажове, Duolingo на испански, книгите на годината и Жоро Пенчев от "Екипът на София"

Програмата "Академичен Капитал" стартира през април 2023 г. и е насочена към студенти и преподаватели от университети в цялата страна
Програмата "Академичен Капитал" стартира през април 2023 г. и е насочена към студенти и преподаватели от университети в цялата страна
Програмата "Академичен Капитал" стартира през април 2023 г. и е насочена към студенти и преподаватели от университети в цялата страна    ©  Иван Куманов
Програмата "Академичен Капитал" стартира през април 2023 г. и е насочена към студенти и преподаватели от университети в цялата страна    ©  Иван Куманов
Бюлетин: Маркетинг и реклама Маркетинг и реклама

Получавайте най-важното и интересно от маркетинга: новини, рекламни кампании, обяви за работа

В "Академичен Капитал" може да се включите чрез регистрация на официалната страница на програмата, като използвате e-mail, предоставен ви от университет в страната, или уникалния номер на ISIC картата ви.

Повече за програмата виж тук.

Здравейте,

И честита Нова година! Екипът на "Академичен Капитал" ви пожелаваме 2024 г. да бъде изпълнена с много успехи и само положителни емоции. Празниците дойдоха и отминаха, а след тях дойде януари с лошото си време и изпитната сесия за някои от вас. Навярно през месеца ще сте заети с учене, учене и отново учене, но за да не прегрявате, ви съветваме да се разведрявате с някой интересен подкаст, филм, сериал или дори книга.

Полезно

И тъй като понякога ни е простено да започваме с приятното, ето и няколко предложения от нас:

За говорещите испански или тези от вас, които се опитват да го надградят, можете да изслушате втория епизод от 12 сезон на Duolingo Spanish Podcast, посветен на секретното завръщане в Испания на "Герника", може би най-известната картина на родения в Малага художник Пабло Пикасо.

Ако имате нужда от хубава храна, за да се справите с умората от прекаленото учене, то можете да разгледате предложенията за добри места за хранене в София, които подбрахме в "Капитал" заедно с колегите от "Бакхус".

А ако изтощението от учене сте способни да го борите с четене, може да хвърлите едно око на книгите на 2023 г., подбрани от колегите от "Капитал Light". Сред тях се отличават "Времеубежище" на Георги Господинов, биографията на изпълнителния директор на Tesla Илън Мъск, подготвена от Уолтър Айзъксън, както и тези на принц Хари, Барбара Стрейзънд и Матю Пери.

И ако все пак от учене ви остане време, то може да разгледате и посетите някое от тазседмичните събития, които екипът на Light подбра.

Голямата тема

20-те прогнози на "Капитал" за България и света

В началото на 2024 г. журналистите на "Капитал" правят своята прогноза за това какво ще се случи през следващите вече по-малко от 366 дни от годината (тази е високосна). Въпросите, на които отговарят, са свързани с това дали има шанс да не ни приемат в еврозоната през 2025 г., дали ще оцелее сегашното правителство на сглобката на ПП-ДБ и ГЕРБ, ще приключат ли войните в Украйна и Газа, ще спечели ли отново президентските избори Доналд Тръмп, България ще има ли нов главен прокурор.

Дори някои от тях да не се сбъднат, то със сигурност темите от 20-те прогнози на "Капитал" ще са във фокуса на всички ни през 2024 г. Можете да ги прочетете тук.

И тъй като прогнозите за новата година е и тема на първия ни брой за 2024 г., колегите от "Гласът на Капитал" подготвиха издание на подкаста на медиата, в който ги представят. Чуйте го тук.

Отворени стажове и стипендии

Стажове:

  • UNIQA набира кандидати за стажант в отдел "Ликвидация животозастраховане и здравно застраховане".

  • Vivacom търси стажант "Превенция на телеком измами" за своята дирекция Финанси в гр. София.

  • Cargotec Bulgaria предлагат 6-месечна стажантска позиция за студенти 3-ти и 4-ти курс от специалностите бизнес, икономика, финанси и счетоводство.

  • Digital Expert си търси хора за платен стаж в сферата на дигиталния маркетинг (направление акаунт мениджмънт).

Обучения:

  • На 26 януари неправителствена организация CEGE организира уебинар "Създаване и разпространяване на собствено медийно съдържание"

Повече информация за отворените позиции можете да прочетете на сайта на "Кариери" тук.

Успешен капитал

В първия подкаст на "Академичен Капитал" за 2024 г. Анина Сантова разговаря с Жоро Пенчев за това как всички ние може да помогнем за създаването на по-добра среда около себе си. Той работи в технологичния сектор от над 20 години, преподавател е във Факултета по математика и информатика към Софийския университет, но в същото време се занимава с обществена дейност като част от експертната организация "Екипът на София".

В изданието на подкаста ще чуете за това, че все повече млади хора се ангажират с каузи за по-добро бъдеще, интересуват се от зелени политики, искат по-чист въздух, по-лесен достъп до услуги. Тънкият момент тук е как се създава такъв продукт, който хем да се оцени от бизнеса, хем да направи града по-добро място. Ключово е ангажирането на студенти, занимаващи се в сферата на градската среда, планирането, технологиите, които да взимат участие и да реализират свои проекти.

Разговорът можете да гледате в YouTube тук, както и да го чуете и в предпочитаната от вас платформа.

Ако имате въпроси или предложения, пишете ни на [email protected].
Все още няма коментари
Нов коментар