Строител на капитализма: Тревър Милтън

Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Тревър Милтън, който сам се определя като пионер в товарния електрически транспорт, преживя безспорно бурна седмица. Първо, компанията му Nikola сключи договор за 2 млрд. долара с General Motors, според който автогигантът ще прави пикапите на ток под бранда Nikola и ще го снабдява с водородни горивни клетки за камионите му.

След новината акциите на стартъпа на Милтън скочиха с 50%. Но историята далеч не приключи дотук. Няколко дни по-късно доклад на Hindenburg Research обвини Nikola в измама. В документа се твърди, че в Nikola са фалшифицирали продуктови демонстрации и са представили чужди технологии като свои.

Акциите се сринаха с над 40%, а стана ясно, че Комисията за ценни книжа и фондови борси на САЩ ще започне разследване. Милтън обаче остава твърдо убеден в успеха на Nikola. На 14 септември той купи акции в собствената си фирми и увеличи дела си до 25%. Изпълнителният директор на GM Мери Бара също го подкрепи, като заяви, че гигантът е извършил всички необходими проверки преди сделката с Nikola.

Все още няма коментари
Нов коментар