🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Валтер Волф е новият главен оперативен директор на "Билла България"

Германският мениджър е работил основно в "Лидл" и "Кауфланд", като е бил и изпълнителен директор на българското поделение на "Кауфланд"

Валтер Волф - главен оперативен директор на "BILLA България"
Валтер Волф - главен оперативен директор на "BILLA България"
Валтер Волф - главен оперативен директор на "BILLA България"    ©  "Кауфланд България"
Валтер Волф - главен оперативен директор на "BILLA България"    ©  "Кауфланд България"
Бюлетин: Ритейл Ритейл

Всяка седмица получавайте най-важното и интересно от ритейл сектора във вашата поща

Валтер Волф е новият главен оперативен директор на "Билла България". Той има 15-годишен опит в сферата на търговията с бързооборотни стоки и е заемал множество управленски позиции на различни пазари в България и в Европа.

След завършване на висшето си образование започва професионалния си път в германската група Schwarz (собственик на "Кауфланд" и "Лидл"). Бил е на ръководни позиции в международни структури на Schwarz в Германия, Швейцария, Франция и България.

През 2009 г. кариерният му път му го води в България. През 2013 г. се завръща в Германия, след кратка работа в ритейл сектора в Швейцария.

От 2017 г. до 2018 г. работи за верига във Франция, след което се завръща в България като част от управленския екип на Kaufland. Бил е прокурист "Верига за управление на доставките", а в края на 2021 г. е назначен за главен изпълнителен директор на "Кауфланд България" и заема този пост до средата на 2022 г.

Валтер Волф владее немски, английски, български, руски и френски език.

"Билла България" беше първата международна верига супермаркети на българския пазар, навлязла през 2000 г. с откриването на магазин в София. Днес тя е представена в 46 града с общо 148 търговски обекта, което я прави веригата с най-голям брой магазини в България. По приходи по последни данни за 2021 г. е четвърта верига, след "Кауфланд", "Лидл" и "Метро", с оборот от 839 млн. лв.

През миналата година "Билла България" отвори осем магазина, а за тази планира да открие 12 нови магазина в страната. Сред градовете, в които веригата ще отвори своя пръв магазин, са Троян, Видин, Чирпан, Силистра и Созопол. Общата инвестиция на веригата за експанзия в България за следващата година е близо 35 млн. лв. Бюджетът, който е планиран за реконструкция на магазините на веригата през 2023 г., надхвърля 32 млн. лв.

През 2023 компанията ще инвестира 13 от общо 49 млн. лв. в изграждане на нов склад до Стара Загора, който ще влезе в експлоатация през 2024 г. В края на януари т.г. от веригата съобщиха, че предприемат важна стратегическа стъпка в развитието на своята търговска мрежа, като увеличават значително асортимента си от нехранителни стоки. Очаква се тази пролет "Билла България" да започне и онлайн продажби в страната.

4 коментара
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • 1
    gun avatar :-|
    gun
    • + 2

    Дано не снижи Билла до мизерното качество на Кауфланд. Досега тя успяваше да държи сравнително качество и цени с добри промоции. Кауфланд е една дупка за мизерни стоки за пропадежи и алкохолици. Бях свидетел как немският мениджмънт с презрение оглежда регалите за аборигените със стоки, което никое немско куче не би подушило... И да, не са виновни мениджърите, а нещастната наша нация, която е обречена на скъпи боклуци, не - не боклуци, а чисти лайна.

    Нередност?
  • 2
    susedkata avatar :-|
    Любопитната Съседка
    • + 2

    В Германия супермаркетите REWE (Billa) са много по-добри от Kaufland. В България обаче Kaufland и Lidl (които са собственост на една и съща компания) тръгнаха много агресивно и всички други останаха назад. Но нито големите супермаркети, нито малките квартални магазинчета са затворили, което означава че дори и на малък пазар като българския има място за всички.

    Нередност?
  • 3
    western_ avatar :-|
    western_

    Дано да спрат да мамят в грамажите и състава на непакетираните хранителни продукти и да продават фалшиво сирене под собствена марка, но надали. Българската Била е пълна пародия, но явно се допуска от австрийците

    Нередност?
  • 4
    kvt10319485 avatar :-|
    kvt10319485

    Да, явно продажбата на Билла в България е факт след много опити през последните години.. и купувачът е Шварц.

    Нередност?
Нов коментар