🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Павлин Далев е новият управител на "Форнетти България"

Мартин Удварев, който ръководи българската компания 17 години, става управител на "Форнетти Румъния"

Павлин Далев - новият управител на "Форнетти България"
Бюлетин: Ритейл Ритейл

Всяка седмица получавайте най-важното и интересно от ритейл сектора във вашата поща

Павлин Далев е новият управител на "Форнетти България". Той заменя на поста Мартин Удварев, който ръководи българското дружество вече 17 години, но сега става управител на "Форнетти Румъния".

Павлин Далев е част от "Форнетти България" от 2016 г., бил е заместник-управител и търговски директор на компанията. Той е специалист в управлението на продажбите и маркетинга с повече от 24 години опит. Работил е в различни индустрии - бързооборотни стоки, телекомуникации, автомобилна и хранително-вкусова промишленост. Завършил е "Финанси и бизнес мениджмънт" в Стопанската академия "Д.А. Ценов" - Свищов.

Досегашният управител Мартин Удварев на практика наложи бранда "Форнетти" в страната, като ръководеше всички оперативни процеси, бизнес развитието, човешките ресурси и мениджмънта на фирмата.

"Форнетти България" е в страната от 2007 г. Дружеството е част от Fornetti Group, която обединява пазарите на Унгария, България и Румъния. Групата е част от швейцарско-ирландската Aryzta AG, специализирана в пекарската индустрия.

За 2022 г. обектите на компанията в България са 1082, или с 340 повече в сравнение с предходната година. Точките на продажба във Food Service канала (заведения, училищни лавки и др.) са 600, а във вериги и по-малки магазини - над 482. Обектите на франчайз са 173, уточниха от "Форнетти България" за "Капитал".

През 2021 средномесечният нетен приход от продажби е бил 876 хил. лева, а средномесечните продажби в количества достигат близо 195 хил. килограма. Компанията продава 42 вида тестени замразени продукти, които внася в страната. Приходите за 2021 са 10.1 млн. лева (35% ръст спрямо предходната година), а нетната печалба - 166 хил. лева (при 214 хил. лв. загуба за 2020).

1 коментар
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
Нов коментар