🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Строител на капитализма: Александър Везенков

Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Българският баскетболист Александър Везенков изигра много силен мач за гръцкия "Олимпиакос" във финала на баскетболната Евролига срещу испанския "Реал", но отборът му отстъпи със 78:79. Везенков завърши с 29 точки и девет борби, като изравни постижението на Шейн Ларкин за най-много точки във финал в Евролигата. След края на мача той призна, че загубата боли, "защото тази година вярвахме всички, че можем да стигнем до края. Много съм горд с нашия отбор".

Няколко дни по-рано най-добрият български баскетболист спечели наградата за най-полезен играч (MVP) на сезона в Евролигата. Отличието се връчва след гласуването между треньорите и капитаните на отборите, представители на медиите и феновете.

Везенков спечели и приза "Алфонсо Форд" за най-добър реализатор в Евролигата и попадна в идеалния отбор за сезона. Той e едва вторият баскетболист в историята, който печели наградите за най-добър реализатор и най-полезен играч в Евролигата след французина Нандо дьо Коло от ЦСКА (Москва) през сезон 2015/2016.

Американският баскетболен отбор "Сакраменто" държи правата на Везенков за НБА, но през миналото лято 27-годишният играч избра да остане в Гърция.

Все още няма коментари
Нов коментар