🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Образование с внимание

Пътят към умовете и сърцата на децата от Академия "Никола Тесла"

Образование с внимание
Образование с внимание
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Рекламите за деца са три секунди, на четвъртата те губят интерес. Как се образова съзнание с трисекундно внимание?

Днешните деца са различни. Те по рождение разполагат с цялото човешко знание, техните залъгалки са космическите технологии от нашето детство. Те с лекота се възползват от нововъведенията и във виртуалното, и в реалното и така градят знанията си, уменията си, характерите си, отношенията си. Градят самите себе си. Вярно е, че тяхното съзнание е с трисекундно внимание. Четвъртата секунда трябва да се заслужи, да заслужиш доверието и уважениетo им. Те могат много, когато им подариш своето внимание, когато си до тях по пътя им, когато помагаш в градежа.

Пред изпитание ли е съвременното образование?

Уви, да! Децата се развиват по-бързо от МОН. Образователната система загуби монопола над знанието и не знае какво да прави. Всяко дете, което реши да се задълбочи, да изучи и изследва определена тема, няма причина да не надмине учителя си. И това е прекрасно! Ние, техните родители и учители, сме длъжни да им помогнем да разгърнат потенциала си, да мечтаят. За да сбъдват мечтите си в техния високотехнологичен свят, трябва да владеят езици за програмиране, да разбират как работят машините, за да могат да ги използват.

Какво могат да направят родителите днес?

Академия "Никола Тесла" е сбъдната мечта. Тук се срещат най-добрите ученици с най-добрите учители и заедно преоткриваме света.

Уважаеми родители, насърчете децата си да станат част от нашата общност, да се включат в процеса на изграждане на знания, умения, характери и отношения. Изберете занимания, подходящи за възрастта и мечтите. Каним:

  • децата от 6 до 9 години в нашия Robo-STEM детски клуб;
  • младежите от IV до X клас - в школата по програмиране на С++ (свободен и състезателен стил с проф. Красимир Манев);
  • младежите от VI и VII клас - в курсове по математика и български език и литература.

Групите са малки (5-9 участници) и са разделени по възраст и ниво.

Предлагаме летни интензивни занимания и обучение през учебната година в София, Пловдив, Варна и дистанционно в Discord.

Повече информация и записване: www.ant.bg