Проверете багажника за Черепа

Васил Божков пак щеше да си идва, но пак не си дойде

   ©  Цветелина Белутова
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Васил Божков е като светлото бъдеще - все идва, но никога не пристига. На почти равни интервали в последните три години някогашният хазартен бос все се прибира обратно в България от Дубай, за да разчиства сметки, да раздаде правосъдие и да подреди плочките пред църквата "Св. Седмочисленици". Само дето сметките остават неразчистени, правосъдие няма, а плочките си остават криви.

В този епизод на безкрайната сага Божков мълчеше, но някои медии свършиха работа вместо него. На 9 юни редица издания в унисон съобщиха, че Божков си идва и дори вече го чака охрана на съдебната власт, която да го поеме от ГКПП Кулата като защитен свидетел. "Васил Божков си идва", написа съобщително OFFNews късно в петък, като се позова и на информация от ПИК и местното издание "Струма", че властите в София са наясно. Оттам нататък започна едно преписване, редене на камери на границата, чакане, чакане...

Васил Божков, разбира се, не се прибра. Не че е невъзможно някога да се случи, но историята за лъжливото овчарче тук работи с пълна сила. Божков щеше да се прибира още през 2021 г., след като се кандидатира за депутат, но вместо това влезе в "Магнитски". После прокуратурата уж склони да го разпита дистанционно от Дубай по отношение на обвиненията му в изнудване срещу Владислав Горанов и Бойко Борисов, но и това така и не се случи. Впрочем самият Горанов, друг виден представител на клуба "Магнитски", сам призова три дни по-късно пред БНТ Божков да се прибере и най-накрая да каже каквото има да казва.

Единственият ефект от цялата дандания бе, че и без това бавната опашка за преминаване границата с Гърция през уикенда бе още по-бавна. Причината - обстойни проверки на всяка кола на влизане, да не би Черепа да е в нечий багажник. И там обаче се оказа, че не е.

Остава ни само надеждата, че някой ден все пак Божков наистина ще се прибере. Не защото нещо кой знае колко ще се промени, а защото този медиен жанр вече се изтърка и напрежението пада с всяко ново негово невръщане в родината. Дотогава ще бъдем и смели, и здрави, както той ни пожелава с всяко свое задгранично съобщение, докато чакаме на границата и търсим усилено в багажниците.

2 коментара
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • 1
    uprsport avatar :-P
    Uprsport

    Оф нюз не зная кои са, но да вярват на ПИК значи са същите.

    Нередност?
  • 2
    n.youroukov avatar :-P
    Един препатил

    За Ангел Христов имаше червена бюлетина на "Интерпол". И все пак......

    А за Васил Божков няма и никога не е имало. Така, че......

    Нередност?
Нов коментар