Медийна сергия | Когато те налази паякът

Служител на ДАИ свалил номерата на паяка, който вдигнал неправилно паркирания му автомобил, и взел книжката на шофьора му

Никой (дори служител на ДАИ) не е имунизиран срещу неспазването на правилата за паркиране.
Никой (дори служител на ДАИ) не е имунизиран срещу неспазването на правилата за паркиране.
Никой (дори служител на ДАИ) не е имунизиран срещу неспазването на правилата за паркиране.
Никой (дори служител на ДАИ) не е имунизиран срещу неспазването на правилата за паркиране.
Бюлетин: От Седмото Тепе От Седмото Тепе

Най-важното и интересното от седмицата в Пловдив и региона, през погледа на местната редакция

Представете си само що за наглост е да посегнеш на неправилно паркиран автомобил, чийто собственик е служител на ДАИ. Толкова голяма наглост е това, че дори да си контролиращият орган в лицето на общинско предприятие "Паркиране и репатриране" пак си го загазил яко.

В град като Пловдив очевидно може правилата за паркиране да се окажат по-сложни от квантовата физика в опит да важат еднакво за всички. Така поне изглежда от избухналия скандал между служител на Държавната автомобилна инспекция (ДАИ) и колегите му от ОП "Паркиране и репатриране", който медиите отразиха. Служителят на ДАИ, чиято задача е безмилостното преследване на нарушители на пътя, се оказа в необичайната позиция да бъде жертва на общинското предприятие, отговарящо за паркирането в града. "След като минахме с паяка, констатирахме нарушение на кола, която е спряла пред знак, с който е забранено спирането и паркирането, и съответно взехме мерки, за да бъде отстранена от мястото. След което я докарахме колата тука и тръгнахме за друг сигнал", разказва Николай Атанасов - служител на ОП "Паркиране и репатриране", цитиран от DarikNews.

Вбесен от ситуацията обаче, държавният инспектор свалил номерата на паяка и взел книжката на общинския шофьор, дръзнал да спази закона и правилата. "Идват две лица - единият с униформа на ДАИ. Той непрестанно обижда, заплашва нашите служители, също така твърди, че ще се върне и ще - цитирам - "ще видите какво ще се случи", разказва Нъшан Деркалестаниан, директор на ОП "Паркиране и репатриране", пред БНТ.

Но яростта на служителя на ДАИ не спира дотук. Той се насочил към будката на наказателния паркинг, където залепил фиша с глобата си. А когато паякът пристигнал, служителят на ДАИ, придружен от колегата си, започнал и изненадваща проверка. В резултат на нея шофьорът на репатратора е обвинен в множество нарушения, включително липса на лиценз за обществен транспорт, тахограф и товарителница.

Община Пловдив, разбира се, ще обжалва тежките обвинения и издадения акт. От София пък незабавно ще дойде друг инспектор на Държавната автомобилна администрация, който да провери целесъобразността на действията на колегата си и дали той не е злоупотребил със служебното си положение.

Сега обаче жителите на града и по-специално шофьорите трябва да са изключително внимателни и бдителни. Първо, защото паяците са с един по-малко, и второ, защото никой (дори служител на ДАИ) не е имунизиран срещу неспазването на правилата за паркиране.

2 коментара
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • 1
    stq011168455 avatar :-P
    Ionian
    • + 2

    Паднах да се смея :). БГ е пропаднала държава ( failed state ). Скоро ще сме като ЮАР. Пудели, цигари, часовници... Квадрадния метър в Манастирски ливади - 5500 е. Бягайте докато е време.

    Нередност?
  • 2
    sqw avatar :-|
    sqw

    Закривай тази пародия на държава, в която правилата и законите важат само за едни, но не и за други!

    Нередност?
Нов коментар