Installing...

Как и защо решихме първа страница на Капитал да изглежда по този начин

Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Ако електронно правителство означаваше да заменим министрите с роботи, в ролята на министър-председател без съмнения щеше да бъде Робокоп, ъпгрейднат с няколко допълнителни програми, като например за откриване (но без унищожаване!) на детски градини.

Темата от корицата на Капитал не забива чак в такива sci-fi дълбини и е малко по-... да кажем студена от последните няколко. След силната серия от няколко ударни първи страници, тази седмица решихме малко да успокоим топката. Темата за електронното правителство (за щастие) не е скандална, но пък е важна – от тези, които могат съвсем реално да променят живота ни.

Идеята на илюстрацията, мисля, е напълно ясно. Направи я Велина Мавродинова от криейтив студио Ентусиазъм. Тя предложи няколко хубави идеи – имаше скици на хартиени лами, които подхвърлят с целулозните си зъби злощастни хора; непревзимаеми бюрократични крепости от папки и други подобни аналогово-архаични сюжети.

Избрахме илюстрацията с лаптопа-гише, защото беше най-ясна. От самото начало знаехме, че ще ни е трудно да измислим заглавие, което да е едновременно хубаво (интересно, забавно) и да описва добре темата. Затова предпочетохме по-обяснителна илюстрация, пред нещо мракобесно a la Кафка.

Надявам се да ви харесва...

Все още няма коментари
Нов коментар

Още от Капитал