🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Предстои конференция "ЕС и тероризма", организирана от Дневник

Експерти и студенти ще обсъждат бъдещето на европейската интеграция след последните атентати в Европа

"ЕС и тероризма. Ще променят ли терористичните заплахи пътят на европейската интеграция?" е мотото на публичната дискусия, организирана от Европа.Дневник, която ще се проведе на 17 февруари в "Домът на Европа" в София.

Трима експерти ще споделят своите мнения и ще ги обсъдят с журналисти, студенти и представители на академичната общност - съветникът на министъра на външните работи, преподавател по политически науки в НБУ и гост-лектор в различни европейски университети Владимир Шопов, председателят на Софийския форум за сигурност и експерт по въпросите на сигурността и отбраната към Българската академия на науките Йордан Божилов и програмния директор на Програма "Европейски политики и гражданско участие" Марин Лесенски.

Тримата ще обсъждат разликите между сегашната криза и терористичната вълна след операцията в Ирак, дали новите рискове за сигурността са катализатор за обединението на Европа или ще тласкат съюза към разединение, както и какви ще бъдат последствията за Европа и гражданите ѝ от приемането на нови антитерористични мерки в ЕС.

Срещата е продължение на едноименния конкурс за студентски есета, който Европа.Дневник организира през декември месец 2015.

Заповядайте на дискусията, като предварително се регистрирате чрез тази форма.

Все още няма коментари
Нов коментар