Fintech Summit събира предприемачи, банкери, IT специалисти и финансови експерти

Дигиталната конференция, организирана от "Капитал", ще се проведе на 30 март

Бюлетин: Моят Капитал Моят Капитал

Най-важното от света на личните финанси, пазарите и управлението на спестяванията.

Финтех предприемачи и иноватори, визионери, банкери, финансови експерти. Представители на компании от страната и чужбина, както и на централната власт и регулаторите. За поредна година "Капитал" събира общността на финансовите технологии на традиционната конференция FinTech Summit, която ще се проведе на 30 март.

Събитието идва в трудно, но интересно време. Малко повече от година след като световната икономическа криза, предизвикана от коронавируса през 2020 г., удари глобалната финансова екосистема. Дигиталната конференция търси отговори на въпросите, свързани с бъдещето на финтех сектора, а негови представители ще споделят своя опит с кризата - по всеобщо мнение тя се оказа стимул за развитие на финансовите технологии. И те излизат по-силни от нея.

Думата имат банкерите

Първата сесия на конференцията ще е на банкерите и представители на традиционната финансова индустрия, които ще отправят поглед в бъдещето на финансовите технологии. Сред темите на дискусията ще са какво научиха компаниите през последната година, новите трендове и как ще изглеждат банките и финтех след COVID-19. Участници в първия дискусионен панел ще са изпълнителните директори на най-големите банки в България, представители на БНБ и европейски финансови институции. Преди и след всеки панел ще има спийкъри по горещи за сектора теми.

Какво движи финансовите иновации

Следобедната сесия на конференцията ще е посветена на иновациите във финтех сектора, новите модели, какво ги движи и, разбира се - какво искат потребителите. В отделни панели и лекции ще вземат участие представители на IT сектора, самите финтех компании, експерти от IT и финтех отделите на банките, финансовото посредничество и застрахователния сектор. Те ще коментират какво е бъдещето на сектора, как потребителите променят сектора, но и своите навици. Кои сектори имат потенциал, както и какво ще се промени в традиционното банкиране благодарение на технологиите. И, разбира се, как блокчейн и криптовалутите промениха играта. В следобедната сесия е отделено внимание и на киберсигурността и обработката на данни, както и ключови фактори в развитието и безопасността на финансовите технологии.

Всичко за конференцията - програма, участници и регистрация, може да намерите тук

Все още няма коментари
Нов коментар