🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

River Park – жилищен комплекс от ново поколение

Целта му е да върне природата обратно в ежедневието, без да лишава от удобствата на големия град

River Park – жилищен комплекс от ново поколение
River Park – жилищен комплекс от ново поколение
Имоти

Бюлетин на "Капитал" с мнения, данни и анализи за развитието на пазара на недвижими имоти в България и по света.

Уникална локация

River Park се намира в полите на Витоша на площ 215 000 кв.м в непосредствена близост до начална станция на кабинков лифт Симеоново - Алеко. Проектът представлява двуетажни къщи с модерна архитектура, разположени сред красив парк с над 3000 дървета, тиха река и многобройни кътчета за отдих и забавления.

Локацията безспорно е едно от най-големите му предимства. Обширна зелена площ в подножието на Витоша, която предлага на жителите едновременно качествен и хармоничен начин на живот в близост до природата, без да лишава от възможността за бърза връзка с града посредством Околовръстния път и главни столични булеварди. Само на няколко минути се намират спирки на градския транспорт, бъдеща метростанция, столичен търговски център и голям магазин за мебели и домашни пособия.

Неповторима среда за безценни моменти

River Park е планиран с отношение и внимание към детайла, така че да предлага най-добрата и спокойна среда за безценните моменти на едно семейство. Просторни зелени площи, които са над 80% от целия терен, пикник зони, маршрути за разходка и джогинг, различни спортни съоръжения и площадки, фитнес на открито, басейн и специално обособен парк за кучета ще бъдат винаги на разположение на жителите му. Създадени са и много площадки за детски игри на открито, които се намират на еднакво разстояние от къщите, така че всяко дете да играе безгрижно в близост до своя дом.
Инвеститорът планира да построи целодневна детска градина за най-малките жители на River Park в съседство на комплекса.

С осъществяването на проекта целта на инвеститорите е да бъде създадена общност от семейства, които споделят спокойна и здравословна среда за живот и отглеждане на децата си.

352 семейни къщи

River Park е проектиран от "Иво Петров – Архитекти", като в плана са заложени 352 модерни къщи, изградени от съвременни и устойчиви материали. Проектът предвижда три фази на строителство, а първата от тях стартира в края на март 2020 г. и се очаква да приключи в края на юни 2022 г. Вече е факт и разрешението за строеж на инфраструктурата, както и за пилотните къщи от проекта.

Къщите в модерния комплекс са три различни типа - 191 редови, 148 къщи близнаци и 13 самостоятелни, като всяка от тях ще има самостоятелен двор, както и гледка към планината и града. Площта им варира - от 186 кв.м за редовите, 320 кв.м при къщите близнаци и 480 кв.м при самостоятелните домове. Отличителното за комплекса River Park е, че всеки тип къщи е проектиран с цел оптимален простор на бъдещите обитатели с етажна плоча около 90 кв.м, или с приблизително 30 кв.м повече от стандартното строителство на пазара.

Умно инфраструктурно планиране

В River Park всичко е планирано с много мисъл за комфорта на живеещите. За оптимален контрол върху трафика в комплекса се предвиждат споделени улици – за пешеходци, колоездачи и автомобили на едно ниво, като единствено маркировката да показва границите. В бъдеще спокойствието и удобството на живеещите в затворения комплекс ще осигурява професионална фасилити мениджмънт компания, която ще се грижи за поддръжката на общите площи и съоръжения, ще има денонощна охрана и видеонаблюдение. Достъпът ще бъде контролиран, ограничен за външни лица, за тази цел е проектиран и специален паркинг за гости.

Освен близкия търговски център с разнообразни магазини, ресторанти и кино в търговската зона на River Park са планирани малък магазин за хранителни стоки, плувен басейн и ресторант.

Технически детайли на къщите

Материалите, заложени в проекта, ще са устойчиви и от последно поколение. Конструкцията е стоманобетонна, като външните ограждащи стени на всички надземни етажи на къщите ще бъдат изпълнени от тухли с дебелина 25 см с изолация от каменна вата.
Покривите на къщите са планирани скатни с покритие от фалцова ламарина и топлоизолация от каменна вата с дебелина 20 см.

Всяка от къщите ще се отоплява с индивидуална система на газ, като допълнително подгряване на вода за битови нужди е осигурено посредством соларни панели на покривите. Дограмата ще бъде с трислоен стълкопакет, осигуряващ максимална топлоизолация.

Инвеститорът

Инвестицията е на компанията Real Estate Developments и ще бъде за над 80 млн. евро. Компанията инвеститор има над 40 години международен опит в сферата на недвижимите имоти. Тя е 100% дъщерно дружество на Dynamic Group - международна група, основана през 1973 г. и оперираща в областта на недвижимите имоти в световен мащаб. Седалището й се намира в Холандия, а г-н Ори Нив като неин представител има зад гърба си 20 години професионален опит в България.

Повече за River Park на riverpark.bg