🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Орлин Попов: Планираме да развиваме франчайзинг в съседните държави

Генералният мениджър на "Хепи" ЕАД пред "Капитал Дейли"

Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Как се развива вашият франчайз модел?

- Развива се успешно както в България, така и в Испания, като последният ни франчайзингов ресторант в България с договор от тази година е в Сандански. Планираме да развиваме франчайзинг както в България, така и чужбина, като с приоритет са съседните ни страни. В момента сме в процес на разработка и тестове на новата ни концепция, която ще предложим както на новите ни франчайзополучатели, така и на франчайзингови изложения у нас и в чужбина. Има изключително голям интерес и многобройни запитвания за нашия франчайзингов бизнес модел от всички съседни страни. Oбновяваме тотално и менюто, и интериорната визия на съществуващите заведения. Този процес на реновиране ще продължи до края на годината.

Тъй като имаме и недотам успешен опит, останал назад във времето, свързан с директното прилагане на българския модел ресторант в Испания, сега с новия модерен и раздвижен интериор, както и с новото меню на основата на барбекю концепцията се надяваме да сме интересни във все повече страни извън България. Нашият бизнес - веригите ресторанти, които развиваме - е доста специфичен и различен, има особености и тънкости, които го отличават от останалите бизнеси, свързани с продажбата на стоки, но като структура франчайз моделът ни не се отличава с определени особености от останалите.

Какви промени наложи кризата във вашия начин на правене на франчайз бизнес?

- Кризата ни накара да обърнем особено внимание и да се вглъбим в детайлите. Знаем, че нашият бизнес е печеливш и че в основата на този успех винаги са стоели две основни предимства - качествената храна и бързото, точно и приятелско обслужване на клиентите. Тези фундаментални принципи не са се променили с времето, само че сега, в условията на криза, се отнасяме с особено внимание към всеки детайл. Стремим се да изпипваме и най-малката подробност във всяко ястие, включено в менюто, приготвено по абсолютно еднакъв начин и с абсолютно еднакъв вкус във всичките ни ресторанти от веригата. Другото изключително важно направление от нашата дейност е поддържане на високото ниво на обслужване на клиентите по специално създаден и утвърден в годините стандарт.

Колко нови обекта предвиждате да разкриете през тази година?

- Предпочитани региони за откриване на обекти са Стара Загора и Благоевград. В чужбина за начало сме много амбицирани да заработим първо в Румъния (от най-близките ни съседи).

Какви са перспективите и тенденциите пред франчайз бизнеса в България?

- Франчайзинговият модел за правене на бизнес се доказа като изключително успешен в световен мащаб, защото няма друга такава концепция, при която срещу гарантирана инвестиция да получиш готов работещ бизнес и някой, който да те напътства и да те води към успеха. Затова ние стоим зад франчайзинговия модел на развитие.

Интервюто взе Мара ГЕОРГИЕВА

1 коментар
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • 1
    0888571682 avatar :-?
    0888571682
    • + 4

    Ползите от франчайзинг - договорите на "Хепи" ЕАД ще са двустранни.
    За франчайзополучателя изгодата ще се изразява в това, че се възползва популярността на "Хепи" ЕАД, без да се налага да инвестира собствени средства в развиването на собствена продуктова гама и търговски марки.

    "Хепи" ЕАД, от своя страна, с минимални разходи ще развива дистрибуционната си мрежа на пазари в съседни страни, на които още няма присъствие.

    УСПЕХ!

    Нередност?
Нов коментар