Летният туризъм дава възможности за стартиране на собствен бизнес

Един от световните лидери в областта на логистиката и маркетинга - Mail Boxes Etc., улеснява първите стъпки на начинаещите предприемачи

Летният туризъм дава възможности за стартиране на собствен бизнес
Летният туризъм дава възможности за стартиране на собствен бизнес
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

С наближаването на летния сезон морските курорти стават все по-атрактивни за развитие на различен вид бизнеси. Управлението на хотели и заведения е само малка част от печелившите дейности, които туризмът води със себе си. В топлите месеци крайбрежието привлича все повече хора не само за почивка, но и за много популярната вече работа от разстояние. Увеличеният поток от посетители създава добри предпоставки за успешно стартиране на бизнес в сферата на търговията и услугите.

На франчайз

Почти всички начинаещи предприемачи обаче се сблъскват с един и същ проблем - как да наложат на пазара изцяло нова марка и компания и да спечелят доверието на клиентите. В световен план има доказано работещо решение - моделът на франчайз. Независимо от сферата това е един от най-ефективните начини за започване на собствен бизнес. Според проучване, проведено от Оксфордския университет, озаглавено "Стойността на франчайзинга", франчайз компаниите регистрират 1.8 пъти по-голям обем продажби от конкуренцията и са в състояние да генерират 2.3 пъти по-голям брой работни места от независимите компании.

За успеха на този подход в страната работи и един от световните лидери в областта на логистиката и маркетинга - Mail Boxes Etc.

Фирмата стъпва на българския пазар преди малко повече от две години именно чрез придобиване на франчайз мастър лиценз от "МВЕ България". Офисът в София става един от общо над трите хиляди центъра на компанията, разпръснати в 52 държави по целия свят. Предлага професионални услуги за доставки, фулфилмънт, микрологистика, графичен дизайн и печат, управление на електронни магазини и други.

Със своите решения МВЕ подпомага развитието предимно на малкия и средния бизнес и същевременно дава възможност на предприемачите да стартират собствена компания чрез франчайзинг. Всеки може да стане представител на утвърдената марка и да предлага нейните услуги. Необходимо е единствено познание за локалния пазар и потребители. МВЕ подкрепя желаещите с обучения, споделен опит и достъп до договорни отношения с добри условия с изпитани подизпълнители.

В България компанията вече е позната на редица предприемачи в сферата на търговията и по-конкретно онлайн продажбите, които използват решенията й за цялостен фулфилмънт или само за опаковане и транспорт на своите стоки. Разполага със сериозен професионален експертен опит и достъп до технологии за правилното опаковане на всякакъв вид предмети, включително ценни товари, хранителни продукти, бутилки вино или такива с нестандартни обем и размери. Благодарение на широката си международна мрежа от офиси и споразумения за работа на преференциални цени с редица куриерски фирми може да предложи най-подходящия и достъпен начин за транспорт до всяка точка на света, дори и отвъд океана.

Друга ключова дейност на Mail Boxes Etc. е

отдаването под наем на физическа пощенска кутия,

откъдето идва и името й. Услугата намира широко приложение именно за хората, които прекарват много време далеч от дома си, работят дистанционно или често пътуват. Благодарение на МВЕ те могат да получават спокойно кореспонденцията си във всеки град, в който компанията има офиси. Това прави офертата много подходяща именно за летните курорти.

Предприемачите, които имат желание да отворят собствен МВЕ център в своя град, могат да изберат да предлагат на локалния пазар най-подходящите услуги от богатото портфолио на компанията. В Троян и Пловдив вече работят успешно първите за България франчайз центрове.

Мирослав Маладжиков - гр. Троян: "Стартирането на бизнеса се случи бързо и плавно, тъй като получих сериозна подкрепа от главния МВЕ офис в София. Колегите там ми помогнаха с развитие на стратегията и конкретни насоки за избор на най-доброто място за откриване на центъра. Благодарение на това сега успешно предлагаме маркетинг и логистични услуги за малкия и средния бизнес в целия регион."

Милен Пенев - гр. Пловдив: "Собственият бизнес винаги крие много рискове и страхът от провал е голям, защото си вложил време и собствени средства в него. Франчайз моделът на МВЕ преодолява тези трудности, защото не се изисква инвестиране на голям начален капитал и не се налага да мине дълго време, докато клиентите започнат да разпознават марката и услугите ти. Те вече са познати и наложени и това дава значително по-голям шанс за успех "