🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Плановете за новата стрийминг услуга Max започват от 7.99 евро на месец

Платформата, която обединява на едно място HBO Max, discovery+ и Eurosport, стартира в страната на 21 май

Max стартира в САЩ през май 2023 г.
Max стартира в САЩ през май 2023 г.
Max стартира в САЩ през май 2023 г.    ©  Shutterstock
Max стартира в САЩ през май 2023 г.    ©  Shutterstock
Бюлетин: Ритейл Ритейл

Всяка седмица получавайте най-важното и интересно от ритейл сектора във вашата поща

Темата накратко
  • Плановете започват от 7.99 евро за месец и 79.99 за година.
  • Срещу допълнителни 3 евро клиентите ще могат да активират и допълнителен спортен пакет.
  • Платформата обединява за първи път на едно място HBO Max, discovery+ и Eurosport.

Warner Bros. Discovery ще направи достъпна в България от 21 май новата си стрийминг платформа Max, която е наследник на HBO Max. Тя обединява за първи път на едно място HBO Max, discovery+ и Eurosport, заради което и плановете ще са по-високи, като ще започват от 7.99 евро на месец. Освен в България новата услуга дебютира на още 20 европейски пазара. През юни към тях ще се присъединят още Полша, Франция, Белгия и Нидерландия, с което страните на Стария континент, в които Max е достъпна, ще станат 25.

Два плана

Плановете ще са два: Standard и Premium, като ще има и опция за допълнително заплащане на спортно съдържание, която ще бъде добавена към всеки от тях. Standard ще струва 7.99 евро на месец или 79.90 на година. Premium планът ще е достъпен съответно срещу 9.99 и 99.90 евро. Цената на допълнителното спортно съдържание ще е 3 евро.

Стандартният план ще дава възможност на потребителите да стриймват съдържание на до две устройства едновременно, което ще е с Full HD резолюция, както и до 30 изтегляния за гледане в офлайн режим. При премиум плана ще може да се гледа на до четири устройства, а съдържанието ще е с Full HD или 4K резолюция на картината и Dolby Atmos звук в зависимост от заглавието. Свалянията при него са 100. Add-ът "Спорт" ще дава достъп до спортни събития, сред които тенис турнири от Големия шлем, колоездачни обиколки, 24 часа на Льо Ман, както и предаванията на живо на Eurosport 1 и Eurosport 2.

Новите цени влизат в сила 60 дни след преминаването към Max. Така след 23 юли клиентите, плащащи всеки месец, ще бъдат тарифирани според тях на съответната им дата на подновяване. Тези на годишен абонамент ще бъдат уведомени своевременно преди първото подновяване според новите цени. Клиентите, които използват HBO Max чрез трети страни (като мобилни оператори), "трябва да се свържат със своя доставчик за подробности", казват от Warner Bros. Discovery. В момента HBO Max има месечен и годишен план, които струват съответно 6.99 и 39.90 евро.

С "ъпдейта" данните за вход, профили и история на гледанията на потребителите ще бъдат запазени и прехвърлени към новата платформа. В новата стрийминг услуга, която стартира в САЩ през май 2023 г., е обединено съдържанието на HBO Max, discovery+ и Eurosport. Това включва сериали, игрални и документални филми от Warner Bros, HBO Originals, DC Universe, Cartoon Network, Max Originals, Discovery и TLC. Акцент в съдържанието на Max това лято ще са преките излъчвания на състезанията от олимпийските игри, които ще се проведат в Париж.

Стрийминг услугата Max тръгва в България на 21 май

Тя обединява цялото съдържание на HBO, Discovery и Eurosport, както и Олимпийските игри в Париж тази година

Първи в България

В България HBO Max (преди това HBO Go) присъства в страната от май 2013 г. Според неофициални данни на платформата JustWatch към края на 2023 г. услугата държи 18% от местния пазар. Пред нея е единствено Netflix с 35%, макар и с голям минус - липса на български субтитри и аудио, каквито в HBO Max има. В платформата има и български заглавия като "Петя на моята Петя", "Голата истина за група "Жигули", "В сърцето на машината", а отскоро и сериала от 2023 г. "Вина".

Какво да стриймвам тази вечер

През последните 15 години в страната постепенно стъпиха всички големи платформи за видеосъдържание, като вече сред тях не липсват и български доставчици

За Netflix българските потребители плащат 4.99, 7.99 и 9.99 евро съответно за планове Basic, Standard и Premium. Освен двете платформи в страната са достъпни още Prime video на Amazon (от декември 2016 г.), Disney+ (от лятото на 2022 г.), SkyShowtime, която навлезе през декември 2022 г., както и Apple TV+.

5 коментара
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • 2
    nemeria avatar :-|
    nemeria
    • - 1
    • + 1

    Капитал, това че Мах си дават абонамента в евро, не е повод вие да не посочите стойността в лева в статията.

    Удвояването на цената на годишния абонамент според мен ще им изяде главата в дългосрочен план.

    Нередност?
  • 3
    konstantin_iliev avatar :-@
    • - 1
    • + 1

    Да, и аз съм шок от скока в цената. Статията не го споменава, но досегашната цена на HBO Max беше 40 евро на година, а сега става 80. Т.е. буквално двойна. И за какво? За допълнително съдържание, което не ме интересува грам и според думите на HBO, за подобрена платформа с нови функции. Че какво ѝ беше на старата? И това заслужва ли двойна цена?

    Нередност?
  • 5
    ekp351157130 avatar :-|
    ekp351157130
    • + 1

    Всички вдигат цените на онлайн съдържани, и те вдигат цените.

    Нередност?
Нов коментар