🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

HBO MAX заменя HBO GO в България от март

Потребителите на досегашната стрийминг платформа на WarnerMedia ще бъдат прехвърлени към новата услуга при по-евтина месечна тарифа

При стартирането на HBO MAX потребителите ще могат да гледат хитови заглавия като "Дюн" и "Матрицата: Възкресения"
При стартирането на HBO MAX потребителите ще могат да гледат хитови заглавия като "Дюн" и "Матрицата: Възкресения"
При стартирането на HBO MAX потребителите ще могат да гледат хитови заглавия като "Дюн" и "Матрицата: Възкресения"
При стартирането на HBO MAX потребителите ще могат да гледат хитови заглавия като "Дюн" и "Матрицата: Възкресения"
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Българският стрийминг пазар става все по-конкурентен. След като преди седмица стана ясно, че Disney+ ще дебютира тук през лятото, от НВО обявиха, че платформата на WarnerMedia HBO Max ще тръгне в България от 8 март. Тя ще замени ползваната от десетки хиляди българи HBO GO, като ще предложи достъп до съдържание на Warner Bros., HBO, DC, Cartoon Network, HBO и Max оригинални продукции.

Намаление за сегашните абонати

Всички съществуващи профили в HBO GO ще бъдат автоматично прехвърлени към новата услуга и така потребителите ще получат незабавен достъп до нея. Цената за директен абонамент ще се покачи от 3.99 в момента на 4.99 евро на месец. Но като промоция всички действащи абонати ще заплащат цена от 3.30 евро на месец, което е отстъпка от 33%. Годишният абонамент също e намален с 30% - 39.90 евро. Услугата ще бъде предлагана и от мобилните оператори и дистрибутори на телевизия. Все още не е ясно дали ще има промени за ползващите HBO GO с дългосрочен договор през телекомите.

Един от плюсовете на новата платформа е възможността абонатите на НВО MAX да могат да гледат премиерните филми 45 дни след премиерата им по кината без допълнително заплащане. При пускането на услугата достъпни ще бъдат хитови продукции като "Матрицата: Възкресения" и "Дюн".

От 8 март приложението HBO GO ще спре да бъде активно и потребителите ще трябва да инсталират новото HBO Max. Достъпът ще е през досега ползваните имейл и парола. Както и досега, стрийминг услугата ще може да бъде ползвана през различни устройства и платформи - смарт телевизори, стрийминг джаджи, игрови конзоли, мобилни телефони и т.н. С добавянето на България и още 14 държави в Европа HBO Max вече ще е налична в 61 територии в Америка и Европа. Целта на WarnerMedia е да унифицира стрийминг предложенията си в цял свят с една обща платформа.

Колкото повече...

Така на българския стрийминг пазар вече ще присъстват всички най-големи глобални платформи. От Walt Disney Company обявиха преди седмица, че Disney+, ще дебютира на българския пазар през лятото. През нея потребителите ще имат достъп до филми и сериали на Disney, Pixar, Marvel, Star Wars и National Geographic. Освен нея и HBO MAX на пазара са и Netflix, Amazon Prime Video и Аpple TV+. По неофициални данни лидер по потребители в момента е HBO GO, която е най-дълго на пазара и чието съдържание е изцяло преведено. Глобалният лидер Netflix (с 222 млн. абонати в цял свят) официално дебютира тук в началото на 2016 г. и се предлага с три различни абонаментни плана - основен за 7.99 евро на месец, стандартен за 9.99 евро на месец и премиум за 11.99 евро на месец. Prime Video на Amazon пък струва 5.99 eвро на месец. Apple TV+ се предлага за 9.99 лв. на месец.