🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Стрийминг услугата Max тръгва в България на 21 май

Тя обединява цялото съдържание на HBO, Discovery и Eurosport, както и Олимпийските игри в Париж тази година

Max стъпва за първи път в Европа след стартирането си в САЩ през май 2023 г.
Max стъпва за първи път в Европа след стартирането си в САЩ през май 2023 г.
Max стъпва за първи път в Европа след стартирането си в САЩ през май 2023 г.    ©  Shutterstock
Max стъпва за първи път в Европа след стартирането си в САЩ през май 2023 г.    ©  Shutterstock
Темата накратко
  • Max стартира в Източна, Централна и Северна Европа, както и на Иберийския полуостров.
  • През юни следват още Полша, Франция и Нидерландия, с което европейските страни ще достигнат 25.
  • Плановете ще са два, но цените им ще станат ясни на по-късен етап.

Стрийминг услугата Max ще бъде достъпна в България и още 20 европейски страни от 21 май тази година. През юни тя ще бъде достъпна и за потребителите във Франция, Полша, Белгия и Нидерландия, обявиха от Warner Bros. Discovery. Платформата стартира през май 2023 г. и обединява съдържанието на HBO Max, документалните филми на Discovery и спортните предавания на Eurosport. В допълнение към това през 2024 г. ще бъдат излъчвани и Олимпийските игри в Париж.

Max ще се предлага с различни планове, както и ще има опция за допълнително заплащане на спортно съдържание, която ще бъде добавена към всеки базов план. Подробности за абонаментните планове предстои да бъдат обявени тепърва, но ще варират в зависимост от пазара.

Стандартният план ще дава възможност на потребителите да стриймват съдържание едновременно на две устройства, което ще е с Full HD резолюция, както и до 30 изтегляния за гледане в офлайн режим. При премиум плана ще може да се гледа на четири устройства по едно и също време, а съдържанието ще е с Full HD или 4K резолюция на картината и Dolby Atmos звук в зависимост от конкретното заглавие. Свалянията при него са до 100.

И двата плана ще дават възможност това лято да се гледа на живо всяко състезание от Олимпийските игри във френската столица. Освен това срещу допълнителна сума ще има възможност да се активира add-on "Спорт", който ще дава достъп до спортни събития, сред които тенис турнири от Големия шлем, колоездачни обиколки Grand Tours, 24 часа на Льо Ман, както и живите предавания на Eurosport 1 и Eurosport 2. Достъпът до тях ще варира според държавата, а потребителите ще могат да гледат спортно съдържание едновременно на две устройства.

Съществуващите абонати на HBO Max ще могат да използват новата стрийминг услуга без да губят текущите си профили и историята на гледанията си. В зависимост от устройството и операционната му система приложението HBO Max ще бъде автоматично актуализирано в Max. В други, когато потребителите отворят сегашната платформа, ще бъдат подканени да изтеглят новото приложение.

Какво да стриймвам тази вечер

През последните 15 години в страната постепенно стъпиха всички големи платформи за видеосъдържание, като вече сред тях не липсват и български доставчици

Две години по-късно

Пускането на Max в страната се случва едва две години след като HBO Max стана достъпна за потребителите в България през март 2022 г. В момента плановете на американската платформа са месечен и годишен, като след увеличение от средата на миналата година сега струват съответно 6.99 и 39.90 евро. Няма ограничение за броя на използваните устройства, което ще се промени с въвеждането на Max през май.

Индивидуалните профили в момента могат да бъдат до пет, включително такъв, който е предназначен за деца, а свалянето и гледането в офлайн режим и в момента е без ограничени. Платформата е достъпна както в браузър версията ѝ, така и в приложение за смартфон и таблет, но и като апликация за смарт телевизори.

В момента в HBO Max може да бъде гледано съдържание от DC, Warner Bros, HBO и Max Originals, Cartoon Network. Най-важното предимство за нашия пазар е наличието на български субтитри, а на някои сериали и аудио. Зрителите могат да избират и сред български заглавия като "Петя на моята Петя", "В сърцето на машината" и "Голата истина за група "Жигули".

3 коментара
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
Нов коментар