🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Бъдещето на работата е в умереността при нуждите на бизнеса и служителите

Кратки отговори на големи въпроси от лидери в областта на дистанционната работа и управлението на таланти

Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Трансформираният работен живот постави много "или-или" въпроси. Срещи на живо или онлайн? Работа от вкъщи или в офиса? Гъвкаво работно време или фиксирано? Предпочитанията на лидерите и служители се различават, но всяка от възможностите носи както своите предимства, така и недостатъци. Без съмнение е едно - сигурна рецепта за успех няма и всяка промяна изисква гъвкав подход, който да открои добрите бизнес практики. Специалистите в областта на дистанционната работа и управлението на таланти са единодушни, че на въпросите, които повдига променящата се през изминалата година и половина концепция за работата, не може да се отговори с "да" или "не".

По повод предстоящата след два дни конференция The Future of Work Summit "Капитал" зададе блиц въпроси на част от лекторите в събитието. Запознайте се с тях и вижте отговорите им по-долу. Ако искате вие и вашият мениджърски екип да обмените опит с тях, можете да запазите местата си за събитието тук.

Да се правят умерени, а не драстични промени стои в основата на термина "златната среда". Именно избягването на крайностите и взимането на правилни решения са предизвикателствата както в живота на всеки човек, така и в професионалния живот на всеки лидер или служител. Изглежда, че промените във фирмените политики - от тези, свързани с безопасните условия на труд и реорганизирането на работните процеси, до грижата за психическото здраве на служителите, изискват по-скоро философски подход, отколкото практичен, защото бъдещето на бизнеса сега зависи от емоционалното състояние на служителите и отношението им към работата. Според Алексия Камбон, директор "Изследвания на HR практиката" в Gartner, гъвкавостта не е ключова само защото пандемията я изисква, а защото извънредното положение показа, че вече не живеем в индустриалната епоха и производителността на работещите не се измерва спрямо свършеното от 9 до 17 ч. Сега живеем в ерата на знанието.

Все още няма коментари
Нов коментар