Ефектът Меси: Цените на билетите за "Интер Маями" скочиха с 1000% след привличането му

Аржентинската футболна звезда предпочете САЩ пред Саудитска Арабия, след като връщането му в "Барселона" не се осъществи

Засега не е ясно колко ще получи Меси за присъединяването си към "Интер Маями"
Засега не е ясно колко ще получи Меси за присъединяването си към "Интер Маями"
Засега не е ясно колко ще получи Меси за присъединяването си към "Интер Маями"    ©  Reuters
Засега не е ясно колко ще получи Меси за присъединяването си към "Интер Маями"    ©  Reuters
Бюлетин: Маркетинг и реклама Маркетинг и реклама

Получавайте най-важното и интересно от маркетинга: новини, рекламни кампании, обяви за работа

Цените на билетите за мачовете на "Интер Маями" скочиха драстично само за няколко часа в сряда след съобщенията, че футболната легенда Лионел Меси ще напусне Пари Сен Жермен и ще премине в "Мейджър Лийг Сокър" (МЛС) - което той по-късно потвърди. Най-евтините билети на вторичния пазар скочиха с повече от 1000% за първите мачове на Меси с клуба, съобщава The Forbes.

Нагоре, нагоре

Най-евтиният билет за мача на клуба, собственост на английската футболна звезда Дейвид Бекъм, за Купата на Лигата срещу мексиканския Крус Азул на 21 юли - предполага се, че това ще бъде първият мач на Меси, скочи от 29 на 459 долара според TickPick, след като в сряда сутринта се появи информация, че седемкратният носител на Златната топка ще се присъедини към "Интер Маями".

Цената на билета за домакинския мач срещу "Ню Йорк Ред Булс" на 26 август - за който се съобщава, че ще бъде първият мач на Меси в МЛС - скочи от 30 долара на 512 долара, отново според TickPick.

Мачът на Маями срещу действащия шампион на МЛС ФК "Лос Анджелис" на 3 септември също се покачи от 81 долара за най-евтиния билет на 599 долара в първите часове, след като множество медии съобщиха, че вторият най-добре платен спортист в света се насочва към Маями, след като се появиха спекулации, че може да се присъедини отново към бившия си клуб "Барселона" или да сключи грандиозна сделка със саудитския клуб "Ал-Хилал".

Най-евтината цена за този мач, обявена в TickettiQ, е още по-висока - 684 долара - 686% увеличение спрямо цената за вход в началото на сезона (87 долара), докато цената за вход за гостуването на Маями срещу ФК "Шарлът" е скочила със 748% за същото време (от 42 долара на 356 долара).

Средната цена на билета за домакинския мач на Маями също е скочила от 152 долара в началото на сезона до 935 долара - увеличение с 515% според TicketQ.

"Получих оферти от други европейски клубове, но дори не ги разгледах, защото единствената ми идея беше да се присъединя към "Барселона" в Европа. След като сделката с "Барса" се провали, исках да опитам нещо различно сега в Маями."

Лионел Меси

Само в рамките на един час 14 522 души са търсили билети за "Интер Маями" в StubHub в ранния следобед в сряда, след като беше съобщено, че Меси ще се присъедини към клуба от МЛС.

Неизвестното

Засега не е ясно колко ще получи Меси за присъединяването си към "Интер Маями". По оценки на Forbes Меси е спечелил 130 млн. долара през миналата година, разпределени равномерно между приходите на терена и множеството изгодни договори извън него, което го прави втория най-добре платен спортист в света, само след дългогодишния му съперник Кристиано Роналдо.

Меси потвърди, че ще се присъедини към тима от САЩ, като заяви, че е избрал Маями "не заради парите", въпреки че уточни, че точните условия на сделката все още не са завършени. Меси заяви пред испанския вестник "Мундо Депортиво", че ако беше взел решението си в интерес на парите, щеше да приеме оферта да играе в Саудитска Арабия "или другаде", като добави, че иска да се върне в Барселона, но не иска да оставя бъдещето си "в ръцете на някой друг".

В продължение на месеци се спекулираше къде ще играе Меси. Миналия месец Пари Сен Жермен го отстрани за две седмици, след като той предприе рекламно пътуване до Саудитска Арабия, без да уведоми клуба - по-късно Меси се извини за отстраняването, като заяви, че е помислил, че има неработен ден и не е могъл да отмени планираното си пътуване. Говореше се също, че Меси отново ще се присъедини към "Барселона", където изигра 17 сезона, преди да се присъедини към ПСЖ през 2021 г. Баща му Хорхе Меси - действащ като негов мениджър - се срещна с представители на отбора тази седмица, но до сделка не се стигна.

"Получих оферти от други европейски клубове, но дори не ги разгледах, защото единствената ми идея беше да се присъединя към "Барселона" в Европа. След като сделката с "Барса" се провали, исках да опитам нещо различно сега в Маями", заяви Меси.