В първия транш "ТБС груп" продаде 8% от капитала си за 7.5 млн. лв.

В компанията влизат почти 300 нови акционери, а институционалните са с 80% от купените акции

Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Първият транш от публичното предлагане на акции на "Телелинк бизнес сървисис груп" ("ТБС груп") приключи, а резултатите показват, че той е повече от успешен.

Тримата основни собственици продадоха почти 8% от капитала, при положение че предварително бяха обявени 7%. Причината за по-големия дял е и увеличеният интерес. Равносметката е, че акционерите Любомир Минчев, Иво Евгениев и Спас Шопов са продали общо 982 487 броя акции с фиксирана цена на продажба 7.60 лв. за акция. Това прави близо 7.5 млн. лв. постъпления.

След сделките акционерната структура става и доста пъстра, което може да гарантира и добра ликвидност на позицията. Новите акционери в компанията включват около 300 български и чуждестранни физически и юридически лица, като от тях делът на институционалните инвеститори е приблизително 80%. Сред останалите индивидуални инвеститори са и немалък брой служители на дружеството, както и част от корпоративното и административно ръководство, посочват в съобщение до борсата от "ТБС груп".

При цена 7.6 лв. за акция капитализацията на компанията вече е 95 млн. лв. Вторият транш е предвиден за септември според актуализираната процедура от 1 юни. Най-голям акционер в компанията преди предлагането беше основателят Любомир Минчев, който притежава 83.65%. Той има право да продаде до 23.825% от акциите на компанията. Другите двама по-големи акционери - Иво Евгениев и Спас Шопов с по 6.175%, ще могат да продадат по половината от своите акции. Предлагането е вторично и в касата на дружеството не постъпват средства, а отиват в самите акционери, които са продали дялове.

Все още няма коментари
Нов коментар