🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Започна кандидатстването за бизнес хакатона на Innovation Starter

Победителите ще получат финансиране на бизнес идеята си в размер на 10 хил. лв.

Бюлетин: Моят Капитал Моят Капитал

Най-важното от света на личните финанси, пазарите и управлението на спестяванията.

Студенти от цялата страна могат да се включат в осмото издание на академията за иновации Bulgaria Innovation Hackathon. Събитието ще се проведе на 4 и 5 юни, а участниците ще имат 24 часа, за да развият бизнес идеите си. Организатор е агенцията за иновации Innovation Starter, а Европейската инвестиционна банка осигурява финансирането на победителите. За поредна година те ще получат награда в размер на 10 хил. лв. за развитие на бизнес идеята им.

Състезанието ще се организира под формата на хакатон с елементи на програмиране и прототипиране. За едно денонощие участниците ще преминат през менторски сесии и обучения за осъществяване на бизнес идеите им. Хакатонът ще се проведе в "Перото" в София и ще се излъчва на живо в социалните мрежи. Желаещите да се включат трябва да попълнят онлайн формата за кандидатстване на сайта на инициативата. Сред условията за участие е студентите да бъдат в екип от двама до петима души. В края на Bulgaria Innovation Hackathon проектите ще бъдат оценени от жури, включващо инвеститори, академични преподаватели, технологични експерти и други. Големият победител ще получи парична награда от 10 хил. лв. от Европейската инвестиционна банка и посещение на европейските институции в Брюксел, осигурено с подкрепата на Европейската комисия в България.

В миналогодишното издание на Bulgaria Innovation Hackathon са участвали студенти от 14 университета в страната, като очакванията на организаторите са тази година интересът да бъде още по-голям.