Eleven Ventures влага 1.2 млн. евро в четири млади компании

През програмата "за еднорози" Alpha всяка компания получава по 300 хил. евро и индивидуален план за растеж срещу 10% дял

Бюлетин: Моят Капитал Моят Капитал

Най-важното от света на личните финанси, пазарите и управлението на спестяванията.

Българският фонд за рискови инвестиции Eleven Ventures обяви участниците в програмата си за еднорози Eleven Alpha. Компаниите, които ще получат по 300 хил. евро капитал срещу 10% дял и персонализиран план за растеж, изготвен от фонда, са българските Flataway и True Insights, гръцката MyTeam и словенската Perfeqt. Всеки стартъп е от сектор, в който Eleven традиционно инвестира, съответно бъдеще на работата, финтех и здравеопазване.

Идеята на Eleven Alpha е да съкрати процеса на инвестиране, като от подаването кандидатура до подписването на сделка да минат не повече от 2 месеца. "Получихме апликации от над 450 стартъпа в ранен етап на развитие от 25 страни", съобщават от Eleven.

Кои компании

Flataway

Future of work

FlatАway е продължение на бизнеса за професионално управление на апартаменти Flat Manager, който работи през отделни франчайзи на различни локации. Услугата е в проптех сектора и предлага гъвкави наеми в професионално управлявани имоти на работещи дистанционно професионалисти, дигитални номади и експати.

Предлага се и абонаментен модел, който позволява на дигиталните номади да сменят локацията си безпроблемно, като плащат един и същ месечен наем независимо от местоположението.

True Insights

Ecomtech

True Insights разработва SaaS продукт, който помага на електронни търговци да анализират качеството на своите продуктови страници, да проследяват и сравняват продукти на своите конкуренти и да получават съвети за подобряване на услугите си, като за целта използва вътрешно разработен AI алгоритъм.

MyTeam

Fintech & Future of Work

MyTeam дигитализира оперативните и административните процеси в спортните клубове. Разработва B2B SaaS екосистема, която помага на спортните клубове да оптимизират ежедневните си операции чрез единна уеб базирана платформа, като в същото време позволява на индивидуалните спортисти и техните екипи да бъдат в крак с всички аспекти на своя спортен живот. Спортисти и техни треньори могат да синхронизират своите календари, да си изпращат известия, актуализират плащания, да изпращат файлове и видеа и други. Мобилното приложение на MyTeam е в App Store и Google Play.

Perfeqt

Healthtech

Чрез домашен тест за урина и своето мобилно приложение Perfeqt проследява здравето на тялото ви и предоставя персонализирани съвети за начина на живот и хранене въз основа на резултатите от теста. В приложението потребителят вижда резултати и обяснения за всички параметри, които се тестват, както и персонализиран план и предложения за промени в начина на живот/хранене, които биха могли да подобрят определени параметри. Тестът за урина се взема, като потребителят поставя пробата върху тестова лента и сканира през приложението кода на лентата. Резултатите са готови до 2 минути и съдържат информация за нивата на магнезий, глюкоза, калций и други показатели.

1 коментар
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • 1
    webdesignerbg avatar :-?
    Web Designer

    Успех!

    Нередност?
Нов коментар