🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Galaxy Note20 обединява многофункционален офис с мощен развлекателен център

Устройствата от екосистемата на Samsung Galaxy се допълват от бизнес приложения и функционалности за още повече ефективност при работа

Galaxy Note20 обединява многофункционален офис с мощен развлекателен център
Galaxy Note20 обединява многофункционален офис с мощен развлекателен център
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Днешният все по-динамичен бизнес и начин на живот изисква от потребителите да съчетават професионални задачи в движение, използвайки корпоративни приложения от всяко място и по всяко време. Корпоративните приложения и "стандартните" офис пакети вече могат да работят на всякакъв тип устройства - от мощни работни станции, през супертънки лаптопи до конвертиращи се таблети и широкоекранни смартфони. Именно за задоволяване на нуждите на различен тип бизнес потребители Samsung представи през август тази година своята нова гама Galaxy, включваща както мощните смартфони Galaxy Note20 и Galaxy Note20 Ultra, така и многофункционалните таблети Galaxy Tab S7/S7+, които осигуряват допълнителни възможности за творчество и по-голяма ефективност. Екосистемата се допълва от ергономичните слушалки Galaxy Buds Live, както и от смарт часовника Galaxy Watch3.

Смарт работен център

Смартфонът Galaxy Note20 поставя акцента върху по-бързото и по-ефективно вършене на различни бизнес задачи, докато по-големият му събрат Galaxy Note20 Ultra е създаден за лоялните потребители на версията Note с нови функции на камерата, включително лазерен сензор за автоматично фокусиране и 50-кратното увеличение на задната камера.

Серията Galaxy Note20 се стреми да съчетае функции за натоварена ежедневна работа и отморяваща игра, но повечето потребители на Note биха си купили апарата наистина заради възможностите за повишаване на производителността, особено в света на дистанционните офиси. Редица функционалности пестят време на бизнес служителите, а подобрената писалка S Pen осигурява още по-интуитивно изживяване. Приложението Notes, например, по-добре разпознава ръкописен почерк чрез технология за задълбочено обучение.

Добавени са и няколко нови "въздушни" жестове (Air Actions) за S Pen. "Те правят воденето на презентация от телефона ви много по-безпроблемно - обясниха от Samsung при представянето на Note20 и Note20 Ultra през август. - Можете да използвате всеки от петте нови жеста с вашия S Pen, които ви помагат да навигирате в устройството си и да стартирате презентацията от всяко приложение. И така, представете си, че сте насред презентация и искате да споделите конкретен видеоклип от галерията си. Просто правите жест с S Pen от другата страна на стаята. Ще преминете към последните приложения, ще отворите видеоклипа и след това можете да прескочите обратно към презентацията."

Samsung добави няколко нови компонента към приложението Notes. В Note20 новата функция Samsung Notes Live Sync позволява на потребителите да запазват всички свои бележки директно в облака и да имат достъп до тях от телефон, от таблет или компютър. Когато дойде време да превърнете бележките от 5-минутното събрание в презентация на PowerPoint, притежателите на Note20 ще имат достъп до документите от телефона си на своя лаптоп. Освен това Samsung осигури вградена интеграция с Microsoft OneDrive и Google Drive. Тази функция не е много позната, но ще спести редица кликвания в отделни приложения за всяка опция за облачно съхранение, с която бизнес потребителите са свикнали. Voice Note Replay е още една нова функция, която помага на потребителите на Note20 да прикачват и да синхронизират по време гласови записи.

Още няколко удобни бизнес функции

Структурата на папките в Samsung Notes. Тази функция е толкова очевидно необходима, че е малко странно защо досега не беше вградена в устройство с поглед към бизнес продуктивността. Системата на папките съответства на начина, по който организирате файловете във вашия компютър и облачното си хранилище, като това определено ще ви спести по няколко минути на ден за откриване на нужните ви неща. Samsung Notes се синхронизира с Microsoft OneNote и Outlook, а твоите Reminders се синхронизират с Microsoft Outlook, To Do и Teams.

Интеграция с Microsoft phone. Комбинацията от Galaxy Note20 и Your Phone на Microsoft е много мощен инструмент - особено за служителите в хоум офис, които се стремят да виждат всичките си устройства на един екран. Интеграция между Samsung и Your Phone бе представена при пускането на Galaxy Note10, но добавяне на приложения за смартфон, осигурени от Samsung за Note20, ще бъде ключов инструмент за производителност. По този начин още по-лесно можете да изпращате съобщения, да управлявате известията си, да синхронизирате снимките си, да инициирате и да приемате разговори - и всичко това през Windows 10 компютър. Можете да добавите най-често използваните мобилни приложения в менюто със задачи или в старт-менюто. От Samsung обещават до края на тази година да предоставят възможност за работа едновременно с няколко мобилни приложения през компютъра под Windows 10.

Безжични връзки през DeX. Приложението DeX на Samsung преобразува всеки таблет или смартфон в пълнофункционален компютър. Освен това работи на всички смарт телевизори, поддържащи Mirrorcast, включително всички смарт телевизори на Samsung, пуснати на пазара от 2019 г. насам. Технологията DeX е подобрена в новия смартфон, включително способност за използване на DeX за безжично свързване с множество екрани. Тази функция ще стане още по-полезна при съвещания в конферентни стаи, ако офисите бъдат отворени отново за всички служители. Samsung използва много добре продуктовото си портфолио, за да подкрепи развитието на DeX с нови монитори, поддържащи Mirrorcast. Безжичният DeX би трябвало да улесни използването на виртуални десктопи на различни устройства и екрани, включително смарт телевизори.

PDF Annotation. Колко пъти ви се е налагало да отпечатвате PDF, да подписвате, да сканирате и да изпращате документ обратно при най-обикновени транзакции? Вероятно много. Дори с инструменти като DocuSign, огромно подобрение за цифровизацията на документи, пак ще трябва да подпишете документи и да го изпратите обратно. PDF Annotation ви позволява да подпишете PDF от телефона си и след това да го експортирате или изпратите по е-поща. С течение на времето тези подписи могат да спестят доста часове. Струва си да се отбележи, че приложението Samsung Notes ще ви позволи да разменяте страници в PDF документа.

Сигурност на по-високо ниво

Технологията Knox, представена от Samsung преди няколко години, защитава изцяло устройството, включително най-чувствителните данни като биометрика, пароли, лични данни и друга информация. Като външен слой на защита можете да създадете защитена папка (Secure Folder), в която да съхраняване личната си информация. Вграденият в Galaxy Note20 специален процесор (Secure Processor) защитава вашия PIN, парола и блокчейн частен ключ (Blockchain Private Key).

За държавни агенции и частни фирми, които използват карти Common Access Card, Galaxy Note20 поддържа подобрени шифри и подписи, които позволяват на устройството да се превърне в цифров CAC, заменяйки физически карти и четци.

Облачните решения в Knox Suite предоставят пълен набор от инструменти за защита, внедряване и управление на огромен набор от мобилни устройства в предприятията, с многостепенен контрол, по-лесно внедряване и подобрено управление, надграждащо стандартния Android Enterprise.

Батерия с по-дълъг живот

Galaxy Note20 разполага с батерия с капацитет 4300 mAh (4500 mAh за Ultra версията), като тя може да се зареди до 50% само за 30 минути. Въпреки че новите смартфони са с доста големи дисплеи - съответно 6.7 инча за Galaxy Note20 и 6,9 инча за Note20 Ultra, те издържат по-дълго време благодарение и на адаптивния режим на опресняване. Той автоматично настройва екрана според показваното съдържание, като така оптимизира живота на батерията.

Развлечения, не само работа

Ясно е, че в епохата на BYOD (използвай свое устройства в офиса) и дистанционната работа телефонът трябва да може да се използва и за развлечения, включително снимане на видеоклипове, игра на последните геймърски заглавия, гледане на видео съдържание. Можете да създадете много добро видео чрез 8К камерата на Galaxy Note20, която предлага съотношение 21:9 и видеозапис с 24 кадъра в секунда. За по-професионални потребители режимът Pro Video1 предлага редица ръчни настройки на фокуса, звука, експозицията, контрол на скоростта за приближение и дори 120 кадъра в секунда заснемане с резолюция FHD. Потребителите могат да управляват източниците на звук чрез настройки за избор на микрофоните върху устройството и външни източници, така че звукът да стане по-ясен и чист. В комбинация със слушалките Galaxy Buds Live, можете да записвате кристално чист звук, намалявайки шума в заобикалящата среда.