🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Иновативни изживявания в най-новия Samsung Experience Store, открит в Sofia Ring Mall

Магазинът осигурява огромно разнообразие от най-новите модели на марката, като и професионални съвети от подготвени консултанти

Иновативни изживявания в най-новия Samsung Experience Store, открит в Sofia Ring Mall
Иновативни изживявания в най-новия Samsung Experience Store, открит в Sofia Ring Mall
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Четвъртият специализиран център на Samsung от веригата Samsung Experience Store отвори врати в столичния "София Ринг Мол". Намиращ се на ниво 1, магазинът с модерен дизайн осигурява достатъчно пространство и лесен достъп до огромно разнообразие от най-новите модели на марката, като и професионални съвети от подготвени консултанти.

На официалното откриване присъстваха Виолета Сталийски, собственик на компанията "Синопойнт" ЕООД, която е официален ритейлър на Samsung в България и развива магазините Samsung Experience Store, посланикът на Южна Корея Н.Пр. Бе Джонгин, Тиберио Добре, ръководител "Мобилен отдел" за Румъния и България, и Петър Петров, ръководител продажби "Мобилен отдел" - България, представители на Корейска корпорация за насърчаване на търговията (Kotra) и други официални гости. На откриването ансамбъл за народни танци показа атрактивни изпълнения на народни хора и ръченици.

За старта на новия магазин компанията дава възможност на всеки

да се включи в интересна игра,

която ще продължи до 20 декември. Желаещи могат да се снимат пред новия Samsung магазин в Sofia Ring Mall, да споделят снимката в Instagram и да поставят етикет на магазин (#samsungstorebulgaria), след което да последват Instagram профила на компанията. "Ако все пак тези указания се виждат сложни, служителите в магазина ще помогнат с удоволствие", обясняват от Samsung Experience Store.

Просторният магазин в "София Ринг Мол" позволява на всички посетители да разгледат, да тестват и да сравнят най-новите флагмански устройства на корейската компания от серията Galaxy S23 (включително Galaxy S23, Galaxy S23 Plus и най-мощния Galaxy S23 Ultra), петото поколение сгъваеми модели Galaxy Z Fold 5 и Galaxy Z Flip 5, модерните смарт часовници и слушалки от серията Galaxy. Налични са и най-новите модели от поколението от среден клас Серия А. Всички продукти могат да бъдат купени както веднага, така и чрез атрактивни лизингови схеми с гъвкав период на изплащане, вариращ от 3 месеца до 3 години.

Решението за създаването на новия център, осигуряващ на потребителите на корейската марка възможности за "свързани преживявания" с различните устройства, се базира на успеха на останалите обекти, коментира Виолета Сталийски. Другите три обекта са в моловете Paradise Center, Serdika Center и The Mall. Освен на физическия магазин Samsung Experience Store разчита и на иновативна платформа за електронна търговия, базирана на облачни технологии. Тя гарантира високи скорости на зареждане на съдържанието, възможност за иновативни клиентски интерфейси на всякакви устройства и по-бърза разработка и внедряване нови функционалности и услуги.

Специално място има за Smart Things,

където клиентите виждат в действие екосистема на корейската компания. Показани са възможностите на Galaxy устройствата да общуват с останалите продукти от богатото портфолио на Samsung, включващо умни телевизори, хладилници, перални машини, прахосмукачки, уреди за вграждане и друга битова техника. "Нашият фокус е върху мобилното портфолио, но тук показваме как работи екосистемата на Samsung", добавя Виолета Сталийски.

Свързаните с телевизор Galaxy устройства могат бързо да споделят помежду си снимки, видеа и файлове, а чрез Smart View направените снимки мога да се разглеждат на големия екран в магазина. Демонстрирана е и функцията Auto Switch, чрез която слушалките Galaxy Buds лесно и бързо превключват слушаната любима музика между свързаните Galaxy устройства. Не на последно място, консултантите в магазина показват и как работят заедно функции за следене на здравословното състояние и фитнес режимите на телефоните и часовниците. За разлика от други магазини, в които се продават устройствата на Samsung, тук са налични всички модели във всички варианти на памет и цветове, както и разнообразни аксесоари за тях.

Важен плюс за клиентите е, че те

имат достъп и до сервизна част - Service Point,

официален оторизиран сервизен център на Samsung за България, където те могат да оставят своите повредени устройства за поправка.

Service Point разполага с най-модерната техники за ремонт на мобилни устройства, като работи изключително според строгите изисквания на Samsung, обяснява Виолета Сталийски. За всички ремонти се използват изключително и само оригинали части, а всеки продукт, ремонтиран в Service Point, покрива определения от Samsung стандарт за качество.

"При нас се ремонтират всякакви мобилни устройства на Samsung - от смартфони и таблети до смарт часовници и слушалки, независимо откъде са закупени те. От продуктите на Samsung могат да се приемат за ремонт устройства закупени не само при нас, а и от търговските вериги, от мобилните оператори, от онлайн магазини", добавя Сталийски. В сервизния център се ремонтират както устройства в гаранция, така и с изтекла гаранция, като единственото условие за успешен ремонт на Samsung устройството е то да бъде оригинално.