🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

"Ойрошпед" предлага 360-градусови решения за своите клиенти

С 30 години опит в сферата на логистиката и спедицията "Ойрошпед" изпъква с цялостни решения за своите клиенти

Борда на директорите на "Oйрошпед"
Борда на директорите на "Oйрошпед"
Борда на директорите на "Oйрошпед"
Борда на директорите на "Oйрошпед"
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

"Ойрошпед" е първото частно дружество за логистика и спедиция, регистрирано в България след 1990 г. Днес компанията е вече с холдингова структура, като предлага на своите клиенти 360-градусови услуги в сектора - групажни линии и куриерски услуги в страната и чужбина, складова логистика, сухопътен, морски и въздушен транспорт, IT решения.

Основател на "Ойрошпед" е Стоян Панталеев Стоянов, който след дългогодишен опит в Германия създава "Ойрошпед". "Ние сме семейна компания, а семейният бизнес определено е гаранция за това, че на клиентите ще бъде гледано с необходимото уважение и респект и с мисъл за дългосрочно сътрудничество." Това споделяше Стоян Стоянов, който за съжаление ни напусна в края на 2020г.

"Ойрошпед" е българска група от компании, доказала се като универсален лидер в логистиката, изграждайки дългосрочни отношения с колеги, клиенти, партньори и доставчици. Взаимното доверие и позитивно взаимодействие са в основата на организационната и управленската култура.

Към днешна дата дружествата от групата "Ойрошпед" предлагат пълна палитра от услуги в областта на логистиката. Структурата обединява над 10 компании, които обслужват десетки хиляди вносители и износители в страната, както и редица международни компании.

Дружествата от групата са специализирани в отделни направления и някои от тях предлагат уникални за страната услуги или тясна специализация, която е гаранция за качество, иновация и ноу-хау, заимствано от най-добрите световни практики.

Дейност

Сред приоритетните дейности са транспорта и складирането на препарати за растителна защита, семена за посев, опасни товари (ADR / RID / IMDG/ IATA DGR), храни за хора и животни, стоки под температурен и митнически контрол, където компанията е предпочитан партньор на водещи производители и търговци в България. Предимство е и стратегическото разположение на складови бази на територията на цялата страна (Бургас, Варна, Лясковец, Пловдив, Русе, София и Стара Загора). Те са с обща застроена площ от 94 000 кв.м и общ капацитет от 25 800 палетни места. Извън приема и съхранението на стоки, при които се спазва най-висок стандарт за сигурност и безопасност, "Ойрошпед" предлага и редица допълнителни услуги като проверка на качеството, етикетиране, преопаковане.

Новопостроената допълнителна складова база в Стара Загора е разпределителен терминал за вътрешните пратки, а новите складове в Русе са изградени в услуга на българския бизнес, който има дейност в Румъния. В момента компанията усилено инвестира и в изграждането на складова база с площ от 6000 кв.м в Белград, очаква се тя да влезе в експлоатация в рамките на 2022 г.

Разрастване и партньорска мрежа

"Ойрошпед" инвестира сериозно в разширяването на международното си присъствие. Групата има собствени дружества в Сърбия, Русия и Германия и дългогодишни партньорски взаимоотношения със сродни компании по целия свят, включително и с Иран. Това създава сигурност на партньорите ѝ и дава възможност да предлага допълнителни консултантски услуги, които подпомагат експорта на българските фирми.

Международната експанзия на групата се развива и чрез множество партньорства и мрежа от сухопътни групажни линии. Най-отличителните от тях са уникалните групажни линии: Русия - България / Сърбия / Германия. "Ойрошпед" има регулярни линии също до Казахстан, Армения, Грузия, Иран и други страни от Близкия изток и Каспийския басейн.

"Ойрошпед" развива успешно въздушна и морска спедиция вече повече от 15 години. Силните страни са във въздушните консолидации от Далечния изток, по-достъпно свободно оборудване за морски превози, оптималните митнически операции, временно и митническо складиране, контейнерна логистика с офиси на самите пристанища във Варна и Бургас, морски контейнерен внос и износ от Китай и до всички континенти през Варна, Бургас и Солун, ефективен въздушен транспорт по внос и износ на карго пратки.

"Ойрошпед" осъществява икономични и експресни куриерски услуги на територията на България под собствената си марка "Ойрокуриер", както и на територията на всички континенти чрез мрежата на SkyNet Worldwide Express. За онлайн търговците "Ойрошпед" предлага пълно фулфилмънт решение, включващо доставката, съхранението на стоките, както и подготовката и изпращането на поръчките до крайните им получатели.

"Ойрошпед" е и сред пионерите в България, които внедряват дигитализация в бизнеса си чрез дъщерното си дружество "Техникъл сълюшън". Корпоративната социална отговорност е висш приоритет за компаниите от групата. Мениджмънтът търси баланс на интересите на заинтересованите страни и обследва постоянно възможността за създаване на по-оптимални логистични процеси, генериращи по-нисък въглероден отпечатък. Това ще доведе в дългосрочен план освен до положителни последствия за околната среда и до по-конкурентни крайни цени за клиентите на "Ойрошпед".

"Качеството на предлаганата услуга гарантираме чрез постоянна инвестиция в изграждане на системно мислене и познание у нашите колеги и партньори. Налагаме утвърдени международни стандарти, като внедряваме технологични решения за отрасъла", споделя председателят на съвета на директорите Явор Панталеев.