В последния ден на аукциона интересът към NFT кориците на "Капитал" расте

Наддаването приключва тази вечер в 21:00 часа

Кориците в търга    ©  Капитал
Бюлетин: Моят Капитал Моят Капитал

Най-важното от света на личните финанси, пазарите и управлението на спестяванията.

Oнлайн аукционът за двете исторически NFT корици на "Капитал" приключва тази вечер в 21:00 часа българско време. Към търга вече има интерес и няколко участници наддават със свои оферти. Началната цена за всяка от кориците започна от 1 ETH - валутата на Ethereum блокчейна. В момента една монета струва приблизително 2000 долара. Всеки може да участва по всяко време в рамките на продължителността на аукциона с една или няколко заявки "купува". Важно е да се знае, че всяка нова оферта трябва да е с поне 5% по-висока от предишната най-висока.

Първата корица, която се предлага на търг, отразяваше началото на масовите протести срещу избирането на Делян Пеевски за шеф на ДАНС през 2013 г. Втората е от съвсем скоро - от санкционирането на същата фигура по американския закон "Магнитски". Последната офертна цена за първата корица е 1.4595 ETH, а за втората е 1.2127 ETH, като наддават по няколко играчи.

NFT (non-fungible token) e блокчейн услуга, която позволява дигитално съдържание да има уникален подпис - цифров сертификат за автентичност. Аукционът обаче не е за просто дигитално подписани копия, купувачите ще инвестират в парче от историята, тъй като тези дати и корици никога няма да се повторят. За тях ще има физическа печалба - реално, луксозно копие от корицата, подписано от част от редакционния екип на "Капитал".

В платформата Clubhouse от 20:00 часа тази вечер ще има и дискусия, свързана с онлайн аукциона, организирана от "Капитал". Може да я проследите оттук.

1 коментар
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • 1
    nabludatel_en avatar :-|
    Наблюдател
    • + 1

    Министерството на правосъдието не откри данни Пеевски и Желязков да са уреждали българско гражданство
    https://www.facebook.com/birdreporting/posts/10160073255916189
    “За периода от 01.01.2018 г. до настоящия момент общо 85 чужди граждани са придобили българско гражданство с укази на Вицепрезидента на Република България на основание чл. 14а от Закона за българското гражданство. Лицата са граждани на следните държави: Русия, Ливан, Сирия, Израел, Египет, Ирак, Иран, Йордания, Пакистан, Казахстан, Китай, Индия, Бангладеш, САЩ, Алжир, Бурунди, Доминика, Йемен, Либия, Украйна, Турция и Чад.

    Нередност?
Нов коментар