🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Как един изтрит туит изманипулира цената на Gala токена

Съобщението на Gala Games обявяваше партньорство с холивудската звезда Скалата, но след изтриването токена падна с 20%

Стойност на GALA в долари за периода 11-12 януари.
Стойност на GALA в долари за периода 11-12 януари.
Стойност на GALA в долари за периода 11-12 януари.    ©  sahicoin.com
Стойност на GALA в долари за периода 11-12 януари.    ©  sahicoin.com
Бюлетин: Моят Капитал Моят Капитал

Най-важното от света на личните финанси, пазарите и управлението на спестяванията.

GALA е ERC-20 токен, използван в екосистемата Gala Games - платформа за игри, базирана на Ethereum. GALA може да се използва като средство за обмен между участниците в екосистемата и за закупуване на цифрови активи, включително NFT. Проектът има за цел да създаде среда, в която геймърите запазват пълната собственост върху своите елементи в играта, за разлика от сегашната централизирана система.

Съобщение в Twitter от понеделник, че компанията Gala Games работи с Дуейн "Скалата" Джонсън и Марк Уолбърг, помогна за повишаването в цената на токена GALA с над 70% до около 5 цента, най-високото ниво от 13 септември, според данни от Coingecko. От Gala Games обаче бтрзо изтриха туита без никакво предварително обяснение и токенът падна с повече от 20%, докато всичко останало беше в зелено.

Историята е показателна как в нерегулирания децентрализиран свят всякаква информация се взима за чиста момента и влияе върху цените на определени активи. И как в повечето случаи манимупацията им остава без последствия.

"Докато четете това, ние разработваме два филма със Скалата и Марк Уолбърг! Две огромни сили в развлекателната индустрия. Виждали сте работата им на екрана, но мисля, че присъствието им може да бъда още по-мощно извън екрана и ние сме толкова щастливи да получим шанса да работим с тях", се казваше във вече изтрития туит, според изображение, публикувано в Discord. Туитът добавя, че в рамките на партньорството потребителите в екосистемата Gala ще могат да сканират QR код, за да закупят билети за филми на The Rock и да спечелят цифрови награди в Netflix.

Мълчанието на компанията навлече гнева на крипто ентусиастите в Twitter, като няколко потребителя поставиха под въпрос автентичността на първоначалното съобщение и това образува лавина. Те призоваха за шортинг или заемане на инвестиционни позиции, които залагат на спад на крипто токена Gala.

Докато първоначалното съобщение на изпълнителния директор Ерик Шиермайер споменава, че актьорите участват извън екрана в предстоящото им заглавие, публикацията не споменава имената на техните продуцентски компании. Изпълнителния директор на Gala сподели в Twitter, че в статията на CoinDesk липсва важна информация за продукцията и трейлъра на филма.

Репортерът на CoinDesk по-късно отговори на туитa на Gala Games, твърдейки, че са се обърнали за коментар, но не са получили отговор. Репортерът добавя, че статията не намеква нищо и вместо това просто споменава, че Гала е изтрила първоначалния туит.

"Контекст на целия този проблем с Coindesk: Първият туит беше изтрит, защото изглеждаше, че работим по ЕДИН филм със Скалата и Марк Уолбърг. Реалността е, че това са два отделни проекта с техните съответните компании.", коментира Джейсън Бринк, главеният маркетинг директор на Gala Games, в опит да я изясни ситуацията.

GALA все още eчаст от надпреварата за топ метавърс койн

Въпреки отдръпването, GALA са повишила цената си с повече от 130% за месеца, което ги позиционира на водещо място сред гейм токените. Те са високорисков крипто подсектор, който зае централно място по време на края на бичия пазар през 2021 г., може би показва съживяване на крипто пазара.

За този период, платформата за игри за виртуална реалност, базирана на Ethereum, SAND на Sandbox се повиши в стойност с около 30%, докато MANA на Decentraland с 22%, според данни от Coingecko. Други гейм токени с двуцифрени проценти печалба са токените AXS на Axie Inifinity, YGG на Yield Guild Games и ILV токените на Illuvium.

Все още няма коментари
Нов коментар