Компания на бивш президент на нюйоркската борса придобива криптомедиата CoinDesk

Интересът на хора от децентрализираните финанси към блокчейн сектора става все по-висок

Бюлетин: Моят Капитал Моят Капитал

Най-важното от света на личните финанси, пазарите и управлението на спестяванията.

Kомпанията Bullish, управлявана от Том Фарли, бивш президент на Нюйоркската фондова борса, обяви в понеделник, че е придобила CoinDesk - една от най-големите медии за криптоновини и анализи. Според информация от Wall Street Journal финансовите условия по сделката не са разкрити. CoinDesk беше част от Digital Currency Group от 2016 година, когато беше закупена за 500 хил. долара, и се очаква да продължи да работи като независимо подразделение на Bullish.

Настоящият мениджърски екип на CoinDesk, с изпълнителен директор Кевин Уърт, се запазва. Освен това за гарантиране на журналистическата независимост ще бъде сформиран редакционен комитет, оглавен от бившия главен редактор на The Wall Street Journal Мат Мъри. Това е пример как интересът на представители на децентрализираните финанси и медии към блокчейн сектора става все по-висок.

Бари Силбърт, основателят на DCG, пише в X, че CoinDesk е една от "най-добрите инвестиции на всички времена" на компанията, добавяйки, че е "невероятно горд от растежа и развитието на CoinDesk през последните седем години".

Медийната компания, която генерира приходи от 50 млн. долара миналата година, разполага с три основни бизнес направления - медии, събития и индекси. Том Фарли споделя в интервю, че Bullish е готова да инвестира значителни средства в развитието на CoinDesk, включително разширяването на бизнеса с конференции в Азия, където компанията има и развива силни позиции.

Придобиването на CoinDesk от Bullish идва на фона на търсене на купувачи за останките от срутената криптоборса FTX, като Bullish е един от трите претенденти за придобиването ѝ. Сделката може да доведе до възстановяване на борсата след планирания изход от фалита догодина.

Същевременно, CoinDesk играеше най-важната роля в разкриването на проблемите а FTX, което обаче доведе до финансови затруднения за собствената ѝ компания, Digital Currency Group. DCG, която е фокусирана върху венчър капитала в криптосектора, се оказа много засегната, което предизвика и фалита на нейното кредитно подразделение Genesis Global Capital.

За Bullish, която е подкрепена от известни инвеститори като Фонда на Питър Тийл и хедж фонда на Луис Бейкън, придобиването на CoinDesk е стратегически ход, укрепващ позициите ѝ на пазара на цифрови активи, особено в хоризонт на един потенциален бичи сезон.

2 коментара
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
Нов коментар