🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Домашно кино: Крис Хемсуърт в Spiderhead на Джоузеф Козински

Премиерите в стрийминг платформите през следващата седмица

Spiderhead

Филмът, базиран на едноименния разказ на Джордж Сондърс от 2010 г., е под режисурата на Джоузеф Козински ("Топ Гън: Маверик", "Трон: Заветът"), а в главните му роли са Крис Хемсуърт, Майлс Телър и Джърни Смолет. Действието му се развива в не много далечно бъдеще, когато затворниците Джеф и Рейчъл се съгласяват да намалят присъдите си в замяна на доброволното инжектиране на експерименталните медикаменти на учения Стийв Абнести (Хемсуърт). Лекарствата обаче започват да променят ума и емоциите им и, обезпокоени, те решават да открият истината...

Премиера, Netflix

Викингите: Възход и падение

Шест едночасови епизода, разказващи историята на една неудържима сила, която в продължение на 300 години е свързана с безмилостното и обширно разрастване на империята на викингите. Едва сега, след детайлно проучване на митологията и археологическите разкопки, можем да разкрием истината около това кои наистина са викингите.

Премиера, National Geographics, 19 юни, 21:00 ч. излъчване всяка неделя от 21:00 ч.

Web of Make Believe: Death, Lies & the Internet

В новия си документален сериал режисьорът Брайън Кнапенбергер се заема с ерозията на истината в интернет, разказвайки смразяващи истории на хора, потопили се дълбоко в изкривената мрежа от дигитална измама и кампании за дезинформация. Плашеща, странна и актуална, поредицата от шест части, разглеждаща различни теми, показва как виртуалното става реално и как последствията могат да са за целия свят.

Премиера, Netflix, 15 юни