🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Домашно кино: какво пази екосистемата на Ню Делхи; процесът между Джони Деп и Амбър Хард

Какво ново в стрийминг платформите

"Всичко, което диша"

Номинираният за "Оскар" в категория "Най-добър документален филм" на режисьора Шаунак Сен проследява двама братя, посветили живота си да защитят Черната каня - величествена хищна птица, от съществено значение за екосистемата на Ню Делхи. Лентата изследва връзката между каните и мюсюлманите, които им помагат да се върнат в небето, предлагайки хипнотизираща хроника на съжителството между видовете.

Премиера, HBOMax

"Джони срещу Амбър: процесът"

Документална поредица в две части за раздялата и широко обсъждания съдебен процес между актьорите Джони Деп и Амбър Хърд. Продукцията включва интервюта с двата юридически екипа в делото между двамата, показва медийните реакции и третирането на проблема с домашното насилие. Първата част показва бурния брак и последвалата съдебна битка от гледна точка на Деп, а втората част представя гледната точка на бившата му съпруга.

Премиера, HBO, 23 февруари

Hello Tomorrow!

Новият сериал на Apple TV+ е ретро-футуристична комедийна драма в 1950-тарска естетика. Човечеството е така напреднало, че вече купува имоти на Луната. Главният герой Крудъп (Били Кръдъп от The Morning Show и Spotlight) е харизматичен и успешен търговец, който обучава колегите си да продават лунни парцели още по-успешно. Но дали "по-доброто утре" не е свързано с тайна конспирация?

Премиера, Apple TV+, 17 февруари