Дилемата на Борисов

Аудиокоментар на Алексей Лазаров за новия политически сезон и какво следва, ако премиерът направи експертно правителство с ДПС

Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Политическата криза в страната се задълбочи още повече с началото на новия политически сезон. При връщането си от ваканция депутатите в Народното събрание бяха посрещнати от многохиляден протест, който започна в 8 сутринта и продължи до късно през нощта. Той премина под знака на напрежение, лютив газ към протестиращите от полицията и хвърлени павета, бомбички към полицаите и завърши с над 120 души арестувани и 80 ранени от силите на реда.

Междувременно вътре, в новата сграда на парламента, ГЕРБ потвърдиха намерението си да не се оттеглят от властта, събраха 120 гласа за проекта си за нова конституция с помощта на "Обединените патриоти" и "Воля" и напуснаха демонстративно залата при словото на президента Румен Радев, с което показаха, че и диалог между институциите вече не съществува.

Новият епизод на седмичния подкаст "Гласът на Капитал" е посветен на тези събития, как ще се развие оттук политическата криза, какви са възможните пътища, по които Борисов ще се опита да се измъкне от нея.

Гостува Алексей Лазаров, който разказва какви важни ефекти предизвикаха с протестните си действия гражданите дотук, коментира пропуква ли се международната подкрепа за Борисов и какво следва, ако премиерът се съгласи на предложението да направи експертно правителство с ДПС.

"Гласът на "Капитал" е седмичен подкаст, в който журналистите разказват интересна актуална тема от политиката, икономиката или бизнеса в дълбочина, с контекст и анализ.

Ако този епизод ви хареса и искате да слушате новите епизоди веднага щом излязат, абонирайте се за "Гласът на "Капитал" в Apple Podcasts, Google Podcasts или Spotify. Може да следите подкаста и като добавите този RSS Feed във вашата програма за подкасти.

Обратна връзка за "Гласът на "Капитал" можете да ни изпращате на [email protected] или в познатите ви профили на "Капитал" във Facebook и Twitter.

Чуйте и предишния епизод:

Малкият бизнес на ръба

Чуйте разкази от първо лице и от репортера Румяна Гочева за това как малките фирми оцеляват след кризата при хаотичните политики на държавата, липсата на предвидима бизнес среда и с малко помощ от приятели

2 коментара
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
Нов коментар